Vérmérgezés és tumorok - ide vezethet havi 180 ezer forint ajakfeltöltés

szorongás testképzavar vérmérgezés tumor plasztikai sebészet ajakfeltöltés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 30 éves brit Lauren Smalley többórás fájdalmas operációt szenvedett végig, míg a sebész eltávolította arcáról az apró tumorokat (granulómákat) és ajkaiból a töltőanyagot, mely vérmérgezést okozott a fiatal nőnek.

A fiatal bristoli nőre most hosszú, fájdalmas és drága kezeléssorozat vár, hogy ajkait rendbehozzák - derült ki a The Sun beszámolójából. Ráadásul még újabb beavatkozásra lenne szükség ahhoz is, hogy az alsó ajkából is kiszedjék azt a töltőanyagot, mely a fertőzés újbóli kialakulását okozhatja.

Lauren 12 éves kora óta szorongó, álmatlanságtól és kényszerbetegségektől szenvedő kamasz lány volt. A szakemberek szerint egyfajta testképzavar okozta a lelki problémáit. "Mindig is utáltam, ahogy kinéztem, állandóan másokhoz hasonlítgattam magamat, és úgy éreztem, hogy torz az arcom" - nyilatkozta Lauren.

Thinkstock
Thinkstock

Miután a lány ajkait első ízben töltötték fel, Lauren már egy-két hónap múlva újabb adagért ment a plasztikai sebészetre, annak ellenére, hogy a töltőanyag hatása elvileg körülbelül hat hónapig tart. Így Lauren rendszeres visszajáró lett a londoni Perlane and Restlylane szépségklinikán, ahol havonta körülbelül 250-300 angol fontot (nagyjából 90 000-180 000 forint) fizetett ajkai feltöltéséért.

Lauren eleinte nagyon örült az azonnali, tartós és drámai eredménynek, de az emberek állandóan furcsán néztek rá: "Az ajkaim merevek voltak, nem tudtam mozgatni őket, olyanok voltak, amikor beszéltem, mint két felfújt lufi" - mondta a nő. Mivel azonban nem akart állandóan felutazni a kezelések miatt Londonba, ezért végleges megoldást keresett az ajakfeltöltésre, így került kapcsolatba azzal a töltőanyaggal, ami végül az ajkai teljes eldeformálódását okozta.

Azóta Lauren eddig hat helyreállító műtéten esett át, melyek során a sebészek megpróbálták helyrehozni a sérült és roncsolódott felső ajkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.