Szemek nélkül született egy kisfiú - mégis képes érzékelni a fényt

Születés szemek látás szemhéj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kínai orvosok megállapították, hogy a fiú összenőtt szemhéja mögött a baloldalon van szemgolyó, de a szemhéjat nem lehet eltávolítani, mert hiányzik a szemlencse. A szülők abban bíznak, hogy kisfiuk 16 éves korában mesterséges szemet kaphat.

Szerinted is ők hazánk legszebb lányai! Kattints a galériáért!


itt

Thinkstock
Thinkstock

Illusztráció

A fiú 26 éves szülei, Madamihan és Salamu nagyon elkeseredtek, mikor megtudták, hogy a kisfiuk szemei helyén csak egy vékony bőrredő található, de mikor elutaztak a tartományi központ kórházába, felcsillant számukra egy kis reménysugár. Az Urumcsi 474 katonai kórház orvosai megállapították, hogy Marwanijun bal szemgödrében van egy szemgolyó, amivel a szemhéjon keresztül képes a közvetlen fény érzékelésére.

Sajnos a baba szeme egyáltalán nem alkalmas a műtétre, mivel hiányzik a szemlencséje is, ezért ha el is távolítanák a szemhéjat, akkor sem lenne képes látni. Azonban arra még van remény, hogy ha a fiú eléri a 16 éves kort, amikor a szemgolyója megáll a növekedésben, akkor mesterséges szemet lehet beültetni - nyilatkozta a katonai kórház egyik szemspecialistája.

Az RTL Klub sztárja mindent megmutatott! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.