önértékelés rajzolás stressz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éld meg tudatosan a nőiségedet, és találd meg a lelki egyensúlyt a rajzolás segítségével! A lélekgyógyító rajzolás módszere a női lélekre specializálódott stresszoldó, relaxációs, önismereti és vizualizációs rajzfeladatokra épül. Segítségével felfedezheted a benned rejlő értékeket, és megoldást találhatsz a lelki problémáidra.

"A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát" - írta Pablo Picasso. Ez különösen igaz akkor, ha az ember saját maga alkot valamit. Bárki átélheti az alkotás fantasztikus élményét és lélekgyógyító hatását, függetlenül attól, hogy tanult-e valaha rajzolni.

Thinkstock
Thinkstock

Rajzolás közben az ember felszabadul, szinte megszűnik körülötte a külvilág, elveszti az időérzékét. A "flow" katarzisélményében és különleges sikerélményben lehet része. Hatására fejlődik a beleélő, a megérző, az asszociációs és a problémamegoldó készség. Lélekgyógyító hatása segít abban, hogy az ember egészséges és harmonikus viszonyba kerüljön saját magával. Hozzásegít a lelki egyensúly megtalálásához és egy valós énkép kialakításához. Az alkotás hatására kialakuló belső harmónia tükröződik az ember társas kapcsolataiban is, melynek segítségével megoldást találhatunk párkapcsolati vagy egyéb magánéleti problémáinkra. A módszer által szerzett önismereti tapasztalat és új látásmód rendkívül hatékonyan hasznosítható az élet számos más területét érintő problémamegoldásban.

A szakértő véleménye:

Sárhidai Zsófia kommunikációkutató szerint a módszer különösen ajánlott azoknak, akik önértékelési problémával, önbizalomhiánnyal küzdenek, nem találják a megoldást kapcsolati, párkapcsolati, illetve kommunikációs problémáikra. Segíthet azoknak is, akik megtorpantak az életben, fásultnak, elégedetlennek vagy túlzottan stresszesnek érzik magukat.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.