karcsúság egészség életmód fogyókúra zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a hideg hónapokban pihen a természet, nem kell megvárnod az első napsugarakat, hogy elkezdhesd a diétádat. A Life.hu összegyűjtötte azokat a finom zöldségeket, melyek hatékony segítőtársaid lehetnek a téli fogyókúrád során.

Burgonya

Ezt a rendkívül sokoldalúan elkészíthető eledelt a legtöbb elkötelezett diétázó mellőzi az étrendjéből, mi azonban csak biztatni tudunk, hogy ne tedd! Bár glikémiás indexe magas, egy amerikai tanulmány szerint mértékkel, de bátran eheted a fogyókúra alatt is. Egy darab közepes burgonya mindössze 110 kalóriát tartalmaz.

Thinkstock
Thinkstock

Karfiol

Egy bögrényi adag ebből a mutatós zöldségből, és a rengeteg értékes tápanyag mellett mindössze 29 kalóriával leszel gazdagabb. Szinte lehetetlen megunni, semleges íze miatt pedig számtalan módon fogyaszthatod: főzheted, pürésítheted, sütheted, de akár nyersen is megpróbálhatod egy finom salátához.

Kelkáposzta

Neve szinte egybeforr az egészséggel. Nemcsak C-vitaminban, béta-karotinban és fitokemikáliákban gazdag, hanem segít beindítani szervezeted méregtelenítő folyamatait is. A kelkáposzta nagyszerű alapanyaga lehet leveseidnek, vagy akár a köreteidnek is, alacsony energiatartalma miatt pedig kiváló segítőtárs a fogyókúrában.

Thinkstock
Thinkstock

Tök

Ez az egyszerű zöldség nem csak a belőle készült finom főzelék hozzávalója lehet. Szósszal és parmezánnal a tetején különleges ízélményt nyújthat, miközben a diétád miatt sem kell aggódnod: egy tányérnyi adag körülbelül 200 kalóriát jelent. Ha ezt meguntad, készíts belőle krémlevest, vagy párold meg egy kis curryvel és kurkumával - imádni fogod!

Kelbimbó

Ez a zöldség kiváló rostforrást jelent a szervezetednek, és fél bögrényiben mindössze 28 kalória van. Édeskés íze miatt húsok mellé kiváló köret lehet. A kelkáposztához hasonlóan gazdag C-vitaminban, emellett A- és K-vitamintartalma sem elhanyagolható.

Ha tetszett a cikkünk, kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, hogy ne maradj le semmiről!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.