cunami földrengés Távol-Kelet cunamiriadó evakuálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon erős földrengés történt az orosz Távol-Keleten, a Szahalin-szigetek térségében. Átmeneti cunamiriadót is elrendeltek.

Rendkívül erős, a Richter-skála szerint 8,2-es erősségű földrengés történt péntek reggel az orosz Távol-Keleten, a Szahalin-szigetek térségében. A rengés után a körzetben szökőárriadót rendeltek el, de rövid idő múlva ezt visszavonták.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A riadó alig negyedórát volt érvényben és a Kuril-szigetek térségére vonatkozott. Az érintett lakosságot arra kérték, hogy hagyja el a veszélyesnek számító övezetet, azaz húzódjon a tengerpartról magasabb helyekre. Anyagi károkról, sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés. A rengés fészke 590 kilométer mélyen volt a tengerfenék alatt, körülbelül 150 kilométerre a Kamcsatka-félszigettől. A földmozgást Japánban is érezni lehetett, még Tokióban is. Keleti irányban egészen Moszkváig érzékelhető volt, még az orosz fővárosban is ijedtükben sokan kimenekültek az épületekből. Az egyik utcából 850 embert evakuáltak.

Legutóbb két éve volt Japánban egy pusztító erejű szökőár és földrengés. Akkor több mint 19 ezren haltak meg. Ahogy a Life.hu is megírta, néhány túlélő olyan sokkot kapott a katasztrófa során, hogy a mai napig szellemeket lát.

Szellemeket látnak a cunami túlélőihttp://www.life.hu/tested-lelked/20130415-szellemek-kisertik-a-2011es-cunami-tuleloit.htmlÚj jelenség: gyorsabban öregszünk, mint kellenehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130507-kutatas-annyira-egeszsegtelenul-elunk-hogy-testunk-egyre-hamarabb-oregszik.htmlÍgy hat a merevedésére a fájdalomcsillapítóhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130522-lifenight-merevedesi-zavarokat-okozhat-a-fajdalomcsillapito.htmlFélelem a ráktól: a férfiak is csonkítják magukathttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130522-rakmegelozes-celjabol-eltavolittatta-egeszseges-prosztatajat-egy-brit-ferfi.htmlKét kiváló hegymászónktól búcsúzhatunkhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130522-eross-zsolt-es-kiss-peter-hegymaszok-tulelesi-eselyeirol-beszel-kunos.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.