operáció arcátültetés műtét plasztikai beavatkozás LifeNight arctranszplantáció Lengyelország kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pár hét alatt sikerült donort találni egy lengyel férfi arctranszplantációs műtétjéhez.

Mindössze 27 óra alatt végezték el a világ leggyorsabb arctranszplantációs műtétjét egy 33 éves fiatalemberen Lengyelországban. A férfi egy kőfaragó műhelyben dolgozott, és borzalmas sérüléseket szerzett munka közben, amikor egy gép összezúzta az arcát. A Gliwicei Onkológiai Intézetbe szállították a férfit, ami az egyetlen hely Lengyelországban, ahol engedélyezik az arctranszplantációs műtéteket. Szinte csodával határos módon heteken belül sikerült donort találni a műtéthez. A rekordgyorsaságú operációs műtét során nemcsak a férfi állkapcsát, arcát és szájpadlását kellett helyreállítaniuk, hanem a szemgödreit is.

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

A szerencsétlenül járt férfi a baleset előtt és a sikeres műtét után

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.