betegség nőgyógyász szőrtelenítés mellek Life.hu szakértő szőr Dr. Novák Zoltán szakértoi rendszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt már tudjuk, hogy az igazi férfi mellkasa és lába szőrös, de mi a helyzet akkor, amikor a pasikhoz hasonlóan nekünk is felbukkan egy-két szőrszál a mellünkön? Az extrém helyeken való szőrtelenítésről már írtunk, most azonban nőgyógyászati oldalról vizsgáltuk meg a jelenséget szakértőnk, dr. Novák Zoltán nőgyógyász, onkológus, valamint olvasónk, Emese segítségével.

Kérdezz a Life.hu szakértőitől! Tedd fel kérdésed a szakerto@life.hu címen! Ne felejtsd el megírni, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni.

"Tisztelt Novák Zoltán!

Nekem a mellemen lévő szőrszálakkal kapcsolatosan lennének kérdéseim. Időnként a mellbimbóm körül hosszú, fekete szőrszálak jelennek meg. Ezt általában leborotválom, de utána újabbak jelennek meg. A kérdésem, hogy ez normális dolog, akárcsak a férfiak esetében, vagy valamilyen különös elváltozásra, betegségre utal? Ha igen, milyen kezelést kellene alkalmaznom? Akár orvoshoz is kellene fordulnom?

Köszönettel,
Emese"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Emese!

Általában néhány szőrszál megjelenése a mellbimbó környékén nőknél sem jelez betegséget. Amennyiben nincs fokozott szőrnövekedés az arcán, állán, a bajusz helyén, valamint a menstruáció szabályosan jelentkezik, nem javasolnék komolyabb kivizsgálást.

A szőrszálak eltüntetésére számos "véglegesebb" megoldás létezik, a borotválás után normális, ha újra kinőnek. Ezzel kapcsolatban kozmetikus felkeresését javaslom.

Üdvözlettel, dr. Novák Zoltán

További cikkeink a témában:

Veszélyes a nemi szervek szőrtelenítése: Egy francia kutatás eredményei szerint a fanszőrzet borotválása vagy gyantázása megnövelheti a különféle bőrfertőzések kockázatát.
Gyönyörű nők, akik nem szégyellik, ha szőrösek: Talán senki sem szőrtelenít annyit, mint a híres színésznők és modellek. Kivételek azonban itt is akadnak: Carmen Kass modell vagy Julia Roberts cseppet sem szégyelli pihéit.
A férfiak szőrösen szeretik?: A legfrissebb felmérések szerint a férfiak sokkal vonzóbbnak találják a természetességet - még ott lent is.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!


Az energetikai szimbólumok segítenekhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130709-nagy-melinda-a-lifehu-kinai-asztrologia-es-asztrozofus-szakertoje-szerelemben.htmlÍgy gyógyítsd a széttöredezett hajadathttp://www.life.hu/gyogyulj/20130709-benke-rita-termeszetgyogyasz-a-tordezett-haj-apolasaban-gyogyitasaban-segit.htmlFejtsd le magadról a régebbi kötelékeket!http://www.life.hu/tested-lelked/20130626-a-lifehu-szakertoje-nagy-melinda-asztrologus-asztrozofus-segit-hogy-mi.html"Átok volt számomra a szüzességed!"http://www.life.hu/szeress/20130626-a-lifehu-szakertoje-gyori-szilvia-segit-hogyan-epitsd-magad-ujra.htmlKínai asztrológia - Ez vár a Kígyó szülöttekrehttp://www.life.hu/tested-lelked/20130619-kinai-asztrologia-vi-var-iden-a-kigyo-szulotteire-nagy-melinda.htmlHogyan szeressem a szendvicsgyereket?http://www.life.hu/anyaskodj/20130618-majsai-laszlo-a-lifehu-gyermekpszichologus-szakertoje-a-kozepso-gyermek-stzindromarol.htmlÖnsorsrontók: te miért dobod a pasit?http://www.life.hu/szeress/20130617-gyori-szilvia-a-lifehu-szakertoje-a-szerelem-tudatos-akadalyozasarol-ir.htmlKezelhető otthon a fogínysorvadás?http://www.life.hu/gyogyulj/20130613-dr-budai-zsolt-a-lifehu-fogorvos-szakorvosa-a-foginysorvadasrol-beszel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.