agyhalott életmentés szülés szervátültetés újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már otthonában növekszik az a baba, akit fogantatásának 27. hetében, három hónapig életben tartott, de valójában agyhalott édesanyja méhéből császármetszéssel segítettek világra a nyáron a debreceni szülészeti klinikán - közölte Fülesdi Béla, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának (DEOEC) elnöke szerdán a nemzetközi sajtótájékoztatón - írja az MTI.

Ráadásul az édesanya szerveivel négy, szervátültetésre váró ember életét mentette meg, a világon példa nélküli módon - tette hozzá az aneszteziológus professzor.

Thinkstock
Thinkstock

képünk illusztráció

"Egy életből öt élet lett" - fogalmazott Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a sajtótájékoztatón. Köszönetet mondott a rendhagyó folyamatban részt vevő orvosoknak és szakdolgozóknak, valamint az elhunyt édesanya családjának, akik együtt "az életet választották", a gyermek megszületése és az ép szervek átültetése mellett döntöttek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.