Megműtötték, stabil Kertész Imre állapota

Kórház műtét csípő Kertész Imre Nobel-díj író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kielégítő állapotban van Kertész Imre, akit reggel 6 órakor szállítottak az MH Egészségügyi Központ Honvédkórházba, miután otthonában elesett - közölte Zsiros Lajos orvos-dandártábornok sajtótájékoztatón.

Kifejtette: az író megütötte a jobb csípőjét, a vizsgálatok csípőtáji törést állapítottak meg. Előkészítés után délelőtt megműtötték, most a baleseti sebészeti osztályon fájdalomcsillapító kezeléseket kap, állapota stabil.

Forrás: MTI/Beliczay László

Az orvos-igazgató azt mondta: ez a fajta törés általában három hónap alatt gyógyul, de ezt az időt a beteg nem feltétlenül a kórházban fogja tölteni, később rehabilitációs kezeléseket kap. Hozzátette: ez a fajta törés meg tud gyógyulni, de Kertész Imrére egyéb kísérő betegségei és 84 éves kora miatt figyelni kell. Kiemelte: az orvosok igyekeznek megtenni mindent, hogy a szövődményeket elkerüljék - tudósít az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.