Hihetetlen! Emberi baktériumból készítettek sajtot

ember tudós kísérlet készítés baktérium sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudósok saját testükből vett baktériummal oltottották be a tejet, amiből utána ehető sajtot készítettek.

Christina Agapakis amerikai tudós és Sissel Tolaas norvég illatszakértő egy dublini kiállításon mutattak be 11 darab sajtot, amelyhez a tejet a saját baktériumállományukkal oltották be - tudta meg az Origo.hu. A baktériumokat orrból, fülből és köldökből vették. A végeredmény tökéletes friss, fehér sajt lett, egy kis emberszaggal megspékelve.

A különleges sajtok semmiben sem különböznek a normális eljárással készült társaiktól Forrás: youtube

A kísérletezésnek nem az volt a célja, hogy étkezésre alkalmas élelmiszert állítsanak elő. A tudósok az emberi szervezet összetett élővilágát szerették volna ezzel bizonyítani. Szerintük túlságosan sterilizált világban élünk, ahol a többség nem tudja, hogy az egyes oltókultúrák tejsavbaktériumai és a testünkön élő, testszagot okozó baktériumok milyen közel állnak egymáshoz.

A kísérletről készült videót itt nézhetitek meg:

Jacqui, a vagina nélkül született lányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20131120-mrkh-szindroma-vagina-meh-mehnyak-es-huvelynyilas-nelkul-szuletett-nok.htmlMarihuánás cigaretta okozta a fiatal fiú halálát?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20131112-a-kannabisz-hatasa-a-fiatal-szervezetre-dr-fodor-miklos.htmlA magyar konyhát dicséri a CNNhttp://www.life.hu/gyogyulj/20131122-a-cnn-hirportal-a-tradicionalis-magyar-eteleket-ajanlja.htmlHirtelen szívmegállások - A dopping az oka?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20131122-doppinghasznalat-is-allhat-a-hirtelen-szivmegallasok-hattereben.htmlA nyár elmúlt, a körömgomba itt maradthttp://www.life.hu/gyogyulj/hirdetes/20131120-a-nyar-elmult-a-koromgomba-itt-maradt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.