Lábszagtól szenved a magyar

bűz fertőtlenítés lábszag kutatás cipő gumicsizma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden második ember szenved saját vagy közeli ismerősének lábszagától - mutatott rá egy friss felmérés. Az ok: a fertőtlenítés hiánya.

Elkészült a Nagy Lábszagkutatás! Több mint ezer ember online megkérdezésével zajlott az ország első, nagy lábszag-felmérése a MediPed megbízásából. Érdekes, hogy a nőknek szinte egyáltalán nincs lábszaga - százból ugyanis csupán nyolcan érzik úgy, hogy ez problémát okoz nekik.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A férfiak közül minden ötödik válaszolt igennel ugyanerre a kérdésre. Összességében kiderült, minden második válaszadónak gondot okoz a saját, vagy valamelyik közeli hozzátartozójának lábszaga. A többség szerint a divat a felelős a kellemetlen szagokért. Tízből heten nevezték meg a gumicsizmát a legfőbb bűzforrásként. A férfiak inkább a műbőr cipőket okolják, de nem szerepelt jól a zokni és a tornacipő sem.

Mi a megoldás?

A lábszag a lábizzadásnak és a láb bőr- vagy köröm-fertőzöttségének a jele. Kialakulásáért a cipőben jelen lévő mikroorganizmusok a felelősek. A lábizzadás miatt a cipőben kialakul egyfajta mikroklíma, amely nedves, meleg, sötét hely, így kedvező feltételeket teremt a mikroorganizmusoknak. A megoldás: fertőtleníts! A ruházati termékek közül talán a lábbelink az, amit szinte soha nem mosunk ki - szemben például egy pólóval.

Gennykeltő bacilusok a rúzsodon? http://www.life.hu/gyogyulj/20131129-gyulladast-okozo-bakteriumok-gombak-virusok-elhetnek-a-sminktaskadban.html Mentő szállította kórházba Kandász Andreát http://www.life.hu/gyogyulj/20131204-kandasz-andrea-a-tv2-musorvezetoje-korhazba-kerult-epekove-miatt-muteni-kell.html Ezért nem érti meg soha egymást nő és férfi http://www.life.hu/gyogyulj/20131203-a-noi-es-a-ferfi-agy-sejtjei-nem-egyforman-kapcsolodnak-egymashoz-ezert-nem-erti-meg-egymast-no-es.html Lefagyasztással mentették meg egy baba életét http://www.life.hu/gyogyulj/20131203-freddy-cooke-brit-ujszulottet-lefagyasztottak-majd-kiolvasztottak-hogy-megmentsek-az-eletet.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.