Élen állnak a magyar fiatalok a piálásban

buli Magyaroroszág tini lány alkohol OECD részegség felmérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A dánokkal és a britekkel együtt benne vannak a top 6-ban. Már, ami a lerészegedés valószínűségét jelenti egy buliban – számol be a hír24.hu.

Egyre több fiatal nyúl a pohár után. Friss felmérések szerint járványos méreteket ölt az alkoholizmus Nagy-Britanniában, és egyre több végstádiumú májbetegséget diagnosztizálnak a 20-as és a 30-as korosztályban. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 2013-as Health at a Glance felmérését 27 országban végezték el.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Az eredmények alapján a szigetországgal együtt hét olyan nemzet van, ahol a tini lányok nagyobb valószínűséggel részegednek le, mint az ugyanilyen korú fiúk. A 15 éves brit lányok 44 százaléka, és a fiúk 39 százaléka vallotta be azt, hogy már legalább kétszer padlót fogott a piától. A kamaszkori alkoholfogyasztás aránya csak Dániában bizonyult ennél magasabbnak. Így a lista első helyén Dánia áll 56 százalékkal, ezt követi a megosztott második helyen az Egyesült Királyság és Finnország. Közvetlenül ezután jön egy sor kelet-európai ország, köztük Észtország, a Cseh Köztársaság, Szlovénia és Magyarország. A hagyományosan alkoholistának beállított Oroszországban a tinik csak 19 százaléka részegedik le legalább kétszer 15 éves korára – írja a portál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.