Schumacher kómában van, az életért küzdenek

síbaleset műtét neurológia kóma Forma-1 Michael Schumacher síelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy azt a Life.hu megírta, vasárnap súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacher a francia Alpokban. Akkor úgy szóltak a hírek, hogy a korábbi hétszeres Forma-1-es világbajnok állapota nem súlyos. Mostanra azonban kiderült, sokkal nagyobb a baj.

Schumacher menedzsmentje megerősítette, hogy vasárnapi síbalesete után MIchael kómába esett - írja az Origo. Az első hírek arról szóltak, hogy a német legenda sérülései nem életveszélyesek, estére azonban komolyra fordult a helyzet. A grenoble-i kórházban hírzárlatot rendeltek el, de a francia források este kilenc körül már agyvérzésről és életveszélyes állapotról írtak.

A hírt végül a pilóta stábja is megerősítette. A közlemény szerint Schumacher az életéért küzd, állapota pedig kritikus.

Michael Schumacher Forrás: Origo

A pilótát idő közben átszállították egy jobban felszerelt grenoble-i intézménybe. Ekkor már nem volt eszméleténél, a legfrissebb információk szerint Schumacher állapota azonnali neurológiai beavatkozást és kezelést követelt.

A GPhírek.hu szerint a rendőrség vizsgálatot indított a baleset körülményeinek tisztázására, az azonban biztosnak látszik, hogy Schumacher nem ütközött másik sízővel. A feltételezések szerint egy technikai hiba miatt Schumacher a mélyhóba csúszott, emiatt veszítette el egyensúlyát, és fejével egy sziklának csapódott.

Aggodalomra ad okot, hogy az idegrendszer- és gerincspecialista dr. Gérard Saillant már délután egy körül Grenoble-ba érkezett Párizsból. Az elismert szakember alapítója és elnöke egy agykutató intézetnek, egyben Schumacher barátja

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.