Erősítsd az immunrendszered pomelóval!

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
immunrendszer koleszterin áldás Narancs grapefruit Császár köhögés C-vitamin Dél-kelet Ázsia zsírégetés B-vitamin emésztés pomelo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu kedvence a hatalmas citrus, amely piros hálóruhában kínálja magát a gyümölcsöspultok tetejéről.

A pomelo szépen lassan férkőzött be a szerkesztőség életébe. Amikor először megláttuk, mindenki a csodájára járt a hatalmas grapefruitnak. Azonban hamar kiderült, hogy bár ugyanolyan tulajdonsággal rendelkezik, mint kisebb társai, mégis más.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A pomelo 2000 éves múltra tekint vissza. Délkelet-Ázsiából származik és a kínai császárok kedvelt gyümölcse volt. Neve kiejtve hasonlatos az áldás szóhoz, ezért a kínaiak szerencsehozó gyümölcsnek tekintik. Sokan úgy gondolják, hogy a pomelo a grapefruit és a narancs keresztezésével jött létre. Az igazság azonban az, hogy a grapefruit képezi az átmenetet a pomelo és a narancs között.

A pomelo C-vitaminban gazdag, ezért erősíti az immunrendszert. Megtalálható benne a B1- és B2-vitamin. Csökkenti a koleszterinszintet, jó emésztési zavarokra, zsírégető enzimet tartalmaz, ezért a fogyókúrádban használhatod étrendkiegészítőnek. Influenzás időszakban remek köhögéscsillapító.

Mi azért szeretjük jobban a grapefruitnál, mert édeskésebb és sokkal nagyobb, húsosabb gerezdekkel rendelkezik. A legjobb, ha éhgyomorra, reggeli helyett fogyasztod, de a délutáni nasit is helyettesítheted vele.

Ez a Life.hu szerkesztőségének véleménye a citrusról:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.