Nobel-díjas író hörghurut dehidratáció demencia kiengedés Gabriel García Márquez kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nobel-díjas írót bő egy hétig ápolták egy mexikóvárosi klinikán hörghurut miatt.

Jobban van Gabriel García Márquez. Orvosai kedden úgy döntöttek, kiengedik a kórházból a 87 éves írót, akiről úgy tudják, hogy hazatért mexikóvárosi otthonába. Hozzátették azonban, hogy idős kora miatt az író egészségi állapota törékeny – tudósít az MTI.

Forrás: AFP/Yuri Cortez

Ahogy a Life.hu is megírta, Gabriel García Márquez múlt hétfőn került be a kórházba légúti gyulladás és dehidratáltság miatt. A hivatalos tájékoztatás szerint azonban jól reagál az antibiotikumos kezelésre. A szerző fia, Gonzalo García Barcha a múlt héten azt mondta, apja enyhe fertőzést kapott, elsősorban a kora miatt vitték be a kórházba.

A Száz év magány, a Szerelem a kolera idején és más klasszikussá vált művek 1982-ben Nobel-díjjal kitüntetett szerzőjénél 1999-ben rákbetegséget állapítottak meg, és az Egyesült Államokban kezelték. Az elmúlt években többször is olyan hírek láttak napvilágot, hogy demenciában szenved.

Legutóbb márciusban, születésnapja alkalmából jelent meg a nyilvánosság előtt: a házánál üdvözölte a fotósokat és az újságírókat, de nem szólalt meg.

Lebénulhat az ötszörös olimpiai bajnok egyik karjahttp://www.life.hu/drlife/20140409-ian-thorpe-ausztral-otszoros-olimpiai-bajnok-uszo-egyik-karjara-lebenulhat-fertozes-miatt.htmlIan Thorpe súlyos bakteriális fertőzést kapott vállműtéte után.Dr. Life--Most már mindenki megtudhatja, mekkora volt Napóleon péniszehttp://www.life.hu/drlife/20140408-kiderult-napoleon-hadvezer-peniszenek-merete.htmlA tudományos világ épp azon csámcsog, mekkora volt Napóleon császár pénisze, amelyet New Jersey-ben őriznek.Dr. LifeFertőzés a szegedi klinika újszülött osztályánhttp://www.life.hu/drlife/20140408-fertozes-miatt-bezartak-a-szegedi-klinika-ujszulott-intenziv-osztalyat.htmlEgy kisbaba meghalt, öt megfertőződött a szegedi klinika újszülött intenzív osztályán, ezért bezárták és kiürítik a részleget. Ugyanaz a fertőzés terjed, amelyben Miskolcon 9 gyerek meghalt – tudósít az Origo.hu.Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.