Rohamosan terjed a rotavírus

Forrás: AFP/Thomas Lohnes -
hányás láz kézmosás óvoda védőoltás kiszáradás hasmenés rotavírus terjedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van olyan megye, ahol már annyi beteg volt idén, mint tavaly egész évben. A hányást, hasmenést, lázat okozó vírus főleg az 5 éven aluli gyerekekre veszélyes. A kórokozó cseppfertőzéssel terjed.

Országszerte tombol a hányással, hasmenéssel, lázzal járó vírus. Mindenkire veszélyes, de a legkockázatosabb a gyerekekre, akik könnyen kiszáradhatnak, akár életveszélyes állapotba is kerülhetnek. Csak Baranyában idén az előző évhez hasonlítva háromszorosára nőtt a betegek száma – hangzott el az RTL Híradójában.

Forrás: AFP/Thomas Lohnes

Fontos, hogy minden étkezés előtt mossunk alaposan kezet. De a legjobb védekezés a védőoltás, amelyet féléves korig be kell adni a kicsiknek. További részletek az alábbi videóban:

Műtét vár Cseke Katinkárahttp://www.life.hu/drlife/20140414-a-tv2-joban-rosszban-sorozatanak-szinesznoje-cseke-katinka-szemmutetre-keszul.htmlA Jóban Rosszban Bodolai Böbéje úgy döntött, megszabadul szemüvegétől és kés alá fekszik.Dr. Life--Gombos Edina vesekővel küzdhttp://www.life.hu/drlife/20140414-a-tv2-aktivjanak-musorvezetoje-gombos-edina-vesekovel-kuzd-es-verszegeny-is.htmlMegijedt Gombos Edina, amikor már jó ideje állandó fáradékonysággal küzdött. Elzért elment vérvételre, ahol kiderült: betegség okozza a tünetet.Dr. LifeOrigoIsmét kórházban Psotahttp://www.life.hu/drlife/20140414-psota-iren-szineszno-ismet-korhazban-van-mert-megkezdtek-nala-az-infarktus-utani-rehabilitaciot.htmlPsota Irén ismét kórházban van, mert megkezdték nála az infarktus utáni rehabilitációt.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.