Hibáztak az orvosok – meghalt egy féléves kisbaba

Forrás: Instagram/West Midlands Police -
láz halál gondatlan veszélyeztetés beutaló csecsemő orvos ügyelet kórház hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyereknek életveszélyes bakteriális fertőzése és 41 fokos láza volt, mégsem utalták be a kórházba.

Sorozatos orvosi mulasztások miatt halt meg egy tarnabodi hat hónapos csecsemő. A szülők két orvostól is kértek segítséget, de egyik sem diagnosztizálta a 41 fokos lázas csecsemő életveszélyes bakteriális fertőzését, és egyikük sem utalta őt kórházba – számol be az Origo.

Illusztráció Forrás: Instagram/West Midlands Police

Amikor a szülők végül autóval bevitték a gyereket az Egri Markhot Ferenc Kórházba, a gyermekosztályra azonban már nem jutottak be, egy nővér ugyanis orvosi beutaló hiányában elküldte őket. Egy másik rendelőben is megvizsgálták a csecsemőt, de az ott dolgozó éjszakai ügyeletes orvos csak lázcsillapító injekciót adott neki, a kórházba azonban ő sem utalta be.

Otthon a kislány állapota reggelre tovább romlott, ezért a szülők ismét az ügyelethez fordultak segítségért. A gyerek végül dél körül, a kórházba szállítás közben meghalt. A Heves Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlottak megszegték a rájuk vonatkozó szakmai protokoll szabályait, ezért későn állapították meg a helyes diagnózist, így a beteg életben maradási esélyei csökkentek.

Az ügyben az Egri Járási Ügyészség két orvos ellen is foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat.

Bajor Imre jobban vanhttp://www.life.hu/drlife/20140418-bajor-imre-szinesz-az-rtl-2-heti-hetesenek-szereploje-agydaganatos-de-jobban-van.htmlAhogy a Life.hu is megírta, előbb Kínában, majd itthon - alternatív módszerekkel - kezelték Bajor Imrét. A színész elzárkózott a külvilágtól, Farkasházy Tivadar pedig az állítja, barátja jobban van. Dr. LifeOrigoBesokallt Schumacher családjahttp://www.life.hu/drlife/20140417-michael-schumacher-forma-1-vilagbajnok-rehabilitacios-klinikara-kerul.htmlSabine Kehm, a kómában fekvő Michael Schumacher ügynöke szerint amint kiengedik a németet a grenoble-i kórházból, a család semmilyen új információt nem közöl majd róla.Dr. Life--Tinnitus - a fülzúgás, amibe bele lehet őrülnihttp://www.life.hu/drlife/20140415-a-tinnitus-az-egyik-legkellemetlenebb-betegseg-vanm-aki-mar-az-ongyilkossagot-fontolgatja.htmlA tinnitus az egyik legkellemetlenebb tünet. Az örökös belső zaj elviselhetetlen, őrjítő, az érintettek minden energiáját felemésztő, öldöklő hang, ami tönkreteheti az életet.Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.