Lang Györgyi kiszolgáltatott helyzetbe került

Forrás: Tv2 -
Lang Györgyi kerekesszék megközelítés Pa-Dö-Dö kiszolgáltatottság segítség lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kerekesszékes énekesnő csak segítséggel tudja megközelíteni a lakását. Szeretné, ha a társasház liftet csináltatna, így barátai segítsége nélkül, önállóan is közlekedhetne. 

Lang Györgyi egy belvárosi társasház magasföldszintjén lakik, amit nyolc lépcső választ el a járdaszinttől. Kerekesszékben ülve ez óriási akadály, egyedül képtelenség le- vagy felmenni rajta. A Pa-Dö-Dő énekesnője természetesen megoldotta a helyzetet, az épp ráérő ismerősei és barátai nap mint nap házhoz mennek, és lehozzák vagy felviszik a lépcsőkön. Egy lift azonban nagyon sokat segítene a helyzeten.

Forrás: Tv2

„Az akadálymentesítés nem olcsó dolog, de szerencsére többféle pályázaton össze lehet szedni az árát. Ehhez azonban a közös képviselő és a lakóközösség aktivitására is szükség lenne" - kezdi Lang Györgyi.

„Egyszerűbb lenne, ha lifttel tudnék közlekedni, hiszen akkor egyedül is el tudnék indulni itthonról. A lift hiányán kívül persze van még itt gond, a ház kapuja például. Vasból van, pont annyira nyílik ki, mint amilyen széles a kerekesszékem. Úgy kell bepréselni az udvarba, előbb persze fel kell engem emelni, mert rámpa sincs a járdáról, és van egy jó harminccentis szintkülönbség. Ha ezt az akadályt megugrottam, jön a járda, a lépcsőház ajtajáig, ami csupa lyuk, a kocsim kereke rendszeresen tönkremegy. A kapu és a járda ügyében már egy éve szóltam a lakógyűlésen. Azóta sem történt semmi. A ház lakóközössége nem túl aktív. Nem azt állítom, hogy direkt nem segítenek, egyszerűen nem érnek rá ezzel a problémával foglalkozni, pedig mindannyiukra szükség lenne ahhoz, hogy pályázni tudjunk" – panaszolta gondját Györgyi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.