Az akaraterő lehet Schumi gyógyulásának kulcsa

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je -
síbaleset rehabilitáció kóma Forma-1 Michael Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több perces beszélgetés közöl a bild.hu a hamburgi klinika orvosával, Peter Moecke professzorral. A szakember tiszta vizet önt a pohárba, és a laikusok számára is megpróbálja elmagyarázni, mit jelent az, hogy a pilóta felébredt a kómából. 

Moecke fontosnak tartja tisztázni, az, hogy Schumacher felébredt a kómából nem jelenti azt, hogy tudatában van annak, hogy ő pontosan kicsoda, egyelőre arról van szó, hogy érzékeli a körülötte lévő világot és reagál a külső ingerekre.

Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

A professzor azt is elmondta, hogy a legfontosabb kérdésre, hogy élhet-e valaha teljes életet Schumi, ma még senki nem tud válaszolni, ám optimizmusra ad okot, hogy a hétszeres világbajnok mindig is erős akaratú ember volt, így biztosan mindent meg fog tenni hogy minél jobban rendbejöjjön. Hozzátette, pont a kitartása és a szívóssága lehet a gyógyulása kulcsa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.