Ők így válnak anyává? - Magzat és gyermekrablásra is vetemedhetnek a nők

betegség gyilkosság anyaság emberrablás család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az anyaság utáni vágy olykor olyan erős, hogy képes átlépni az ésszerű gondolkodás, sőt nem egy esetben az épelméjűség határát is.

Szerdán, ahogy a Life.hu is megírta, a szombathelyi kórházból rabolt el egy egynapos kislányt, Hédit egy 38 éves nő. A babát egy óra alatt megtalálta és visszajutatta édesanyjához a rendőrség. A hírek szerint a nőnek már van öt fia, tavasszal ismét gyermeket várt, de elvetélt. Az előzetes feltételezések szerint a vetélés lehetett a gyerekrablás mozgató rugója, vagyis a nő nem tudta elviselni saját gyermeke elvesztését. Másrészt az öt fiú után kislányra vágyott, valószínűleg ez is erősítette motivációját.

Bár az első nap felmerült a gyermekkereskedelem gyanúja is, a nő lakásában talált tárgyak arra utaltak, hogy a nő hosszú távra rendezkedett be babaholmikból, a gyereket nem eladni, megtartani, felnevelni szándékozott. A rablásban egyik rokona, az unokaöccse is segített, aki korábban szociális-munkás gyakornokként jól ismerte a helyszínt, valamint a kórházi „szokásokat” is. Sőt, nagyon úgy tűnik, nem csak a Markusovszky kórházat térképezték fel, de több másikat is, mielőtt lecsaptak volna. A beszámolók alapján úgy tudjuk, hogy a kislányt véletlenszerűen választották ki, más hírek azonban arról szólnak, hogy a kisbaba 19 éves édesanyja és a gyerekrabló nő egy utcában laktak- elméletileg akár ismerhették is egymást. Az sem kizárt tehát, hogy a nő nagyon is tudta, melyik babát szeretné megszerezni.

Bár hazánkban szerencsére nem, Amerikában több olyan eset is történt, amikor nők a gyerekrablást horrorisztikus módon oldották meg: nem vártak addig, míg az anya természetes úton megszüli gyermekét, már a méhéből elrabolták azt. Olyan eset is történt, ahol az édesanya és a gyilkos- gyerekrabló ismerték egymást, sőt barátságot ápoltak, de olyan is, amikor véletlenszerű volt az áldozat kiválasztása. Egy esetben azonban a gyilkos-gyerekrablást hasonló módon a szombathelyi esethez, kórházi gyerekrablás előzte meg. Közel tíz éves börönbüntetése letöltése után azonban már kísérletezett az újszülöttosztályról való rablással, biztosra akart menni.

Egy parkolóban lesett alkalmas áldozatra

2008-ban valósággal sokkolta a nagyvilágot a hír, hogy Washington államban egy eszelős nő egy nyolc hónapos terhes kismamával végzett. Többször mellkason szúrta, majd a méhéből egy késsel kivágta az élő magzatot. A z anyuka belehalt a támadásba, a pici viszont életben maradt, bár hosszú ideig gépeken kellett tartani. A 23 éves laoszi gyilkos, Sisouvanh Synhavong feltehetően előre kitervelte tettét, és egy autópálya parkolójában várt esélyes áldozatára.

Forrás: MTI/Bob Brawdy

A gyilkosság után ő maga hívta a mentőket azzal, hogy váratlanul kellett megszülnie a babát és a kicsi ellátásra szorul. Gyorsan fény derült azonban arra, hogy a fiatal nő nem szülhette a kicsit. A mentők által riasztott rendőrség a magzatrabló nő táskájában véres gumikesztyűt, véres papírtörlőket, snitzert, babazoknikat és cumisüveget talált. A kezében egy darab köldökzsinórt szorongatott, félmeztelen volt, testét pedig emberi szövetmaradványok borították. A parkolóban néhány óra múlva találtak rá a meggyilkolt édesanya megkötözött, összeszabdalt holttestére.

Babaruhákat ígért - meggyilkolta

Egy másik amerikai nő egy 18 éves kismamát gyilkolt meg hidegvérrel. Andrea Curry-Demus babaruhák ígéretével a lakására csalta, majd begyógyszerezte és összekötözte a terhessége utolsó napjaiban járó lányt, Kia Johnsont, mielőtt kivágta méhéből az egészséges kisfiút. Az édesanya már bomló holttestére pár nap múlva a szomszédok által riasztott rendőrök találtak, akik később arról számoltak be, hogy mindannyiukat sokkolta a mészárszékre emlékeztető rettenetes látvány. Pár nappal később Andrea egy pittsburghi klinikán jelentkezett a kicsivel és azt állította, hogy az övé a kisbaba. Természetesen az egészségügyi vizsgálatok hamar fényt derítettek arra, hogy nem ő szülte a kisbabát, ráadásul amikor kérdésekkel sarokba szorították, egyre nagyobb ellentmondásokba keveredett. Azt állította, hogy pénzért vásárolta a gyereket.

Forrás: MTI/AP/KDKA-TV

Ekkora azonban a kórház dolgozói értesítették a rendőrséget, így tulajdonképpen hamar rács mögé került a hivatalosan is elmebetegnek nyilvánított nő. Mint később kiderült, nem ez volt az első gyermekrablási kísérlete. 1991-ben egyszer már megtámadott és megszúrt egy kismamát, akinek akkor sikerült elmenekülnie, Andrea azonban még aznap beosont egy kórházba és elrabolt egy újszülöttet. Akkori tettéért 3-tól 10 évig terjedő börtönbüntetésre ítélték, mely úgy látszik, nem csökkentette anyaság utáni vágyát. A fiatal lány meggyilkolása miatt azonban élete végéig börtönben kell maradnia.

A barátnőjét gyilkolta meg

Idén, kora tavasszal hoztak ítéletet egy szintén magzatrablás-gyilkossági ügyben Amerikában.
A Mirror cikke idézte fel a történteket: a Massachusettsben élő 39 éves Julie Corey és a 23 éves Darlene Haynes egy időben várták gyermekeiket. A fiatalabb anyuka már a harmadik kisbabájával volt várandós, idősebb barátnője első gyermekével. Julie azonban elvetélt, ám ezt eltitkolta környezete előtt, még élettársa sem tudott a dologról. Nem véletlenül titkolta a vetélést a 39 éves nő, ugyanis ördögi terv fogant meg az agyában, amit végre is hajtott. Megvárta, hogy barátnője terhessége elég idős legyen, majd a várható szülés előtt néhány héttel magához csalta, egy elektromos kábellel fojtogatta, majd a már haldokló nő méhéből kivágta a kisbabát. Később felhívta a párját és elmondta neki, váratlanul elfolyt a magzatvize, szülni fog. Másnap haza is ment az elrabolt, koraszülött, de egészséges babával a családjához, akik azonban mégis gyanút fogtak. Észrevették például, hogy bár úgy tesz, mintha szoptatná a kicsit, titokban a takaró alatt cumisüvegből eteti a babát. Végül egyik rokona volt az, aki értesítette a hatóságot.

Forrás: Northfoto

Az ügy borzalmasságát csak fokozza, hogy a két nő valóban barátságot ápolt egymással. Naponta órákat töltöttek egymás társaságában (egy háztömbben laktak), vagyis közösen „várták” a kicsik születését, és segítettek egymásnak a névválasztásban is. Vagyis Julie hónapok óta készült a tettére úgy, hogy közben barátságot, szeretetet színlelt Darlene iránt, aki beengedte az életébe is gyilkosát. Julie gyakran kávézott fiatalabb barátnőjénél és sokat játszott annak nagyobb gyermekeivel. A közös ismerősök közül egy sem akadt, aki bármilyen jelét észlelte volna annak, hogy Julie elméje megborult, senki sem gyanította, mire készül. Sőt, egy szomszédja arról számolt be: a lakóközösség a rettenetes tette előtt kifejezetten kedvelte a gyilkost, aki egy alkalommal például az összes szomszédnak lasagnét főzött.

Az anyukája méhéből elrabolt kislány már négyéves, édesapja neveli, aki azt mondta, képtelen elmondani a kicsinek, mi történt az édesanyjával, mert túl nagy a teher. Attól fél, hogy amikor mégis kiderül az igazság, a kislány önmagát fogja hibáztatni a történtekért.

Gyógyulj agyaggal: íme a Föld ereje!http://www.life.hu/drlife/20140702-agyageves-agyagpakolas-az-egeszsegugyben.htmlBőrre, hajra, sebre kenni, de fogyasztani is lehet az agyagot, melynek egészségügyi szempontból kiváló hatásait már az ókoriak is ismerték.Dr. Life--Gyilkos baktériumokhttp://www.life.hu/drlife/20140624-botulizmus-husevo-bakterium-bakterium-altal-termelt-toxinok.htmlAlig néhány napja jelent meg cikkünk, amely a rajtunk-bennünk élő baktériumokkal foglalkozott. Kiderült, hogy körülbelül tízezer baktérium él együtt velünk, amelyek jó része barátságos viszonyban van a szervezettel. Sőt, bizonyos baktériumok jelenléte elengedhetetlen az emberi egészség fenntartása szempontjából. Dr. LifeOrigoA brazil őserdő csodanövényeihttp://www.life.hu/drlife/20140606-a-brazil-oserdo-gyogyhatasu-novenyei.htmlSzinte sehol sem találni olyan hihetetlenül változatos állat- és növényvilágot, mint a brazil őserdőkben. A titokzatos, sokszor ember nem járta területeken ráadásul olyan növények nőnek, melyek erős gyógyító hatásúak, vagy más módon hasznosak számunkra. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.