Megtaláltuk a legtrendibb bazsalikomot

Forrás: Thinkstock -
lila dísz bazsalikom egészség piros szín kert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lila vagy más néven piros bazsalikom remekül mutat zöld társai között a kertben vagy az ablakodban.

Gondoltad volna, hogy a bazsalikomnak rengeteg fajtája ismert? Ahány földrész, annyi féle-fajta található. Ahogy egykor Gombóc Artúr sorolta Pom-Pom meséjében a csokifajtákat, mi is úgy sorolhatnánk a bazsalikomféléket, mert van az óriási XL méretű és a törpe, széles levelű, fodros levelű, bordóvirágú stb. Itt mi abba is hagynánk a felsorolást és bemutatnák a legtrendibbet, ami lilás színével a kerted dísze lehet.

Forrás: Thinkstock

Mire jó a bazsalikom?

A bazsalikom remek lázcsillapító, kedélyjavító (bazsalyogtató bazsalikom), étvágyjavító, köhögés csillapító, idegerősítő, csökkenti a vérnyomást, szél- és vizelethajtó

A lila/piros bazsalikom édeskésebb, mint a zöld változat. Íze enyhén szegfűszeges. Nagyon dekoratív, méretében, termesztésében a klasszikus méretű genovai bazsalikomhoz hasonlít. Cserépben is nevelhető, de a kertben jobban érzi magát.

Így ültesd el

Egy kis cserépbe 5-6 magot vess el, majd amikor 6-7 nap múlva kibújtak a palánták, várd meg, hogy megnőjenek pár centisre és ültesd ki a kertbe. Kiültetéskor legyen közöttük kb. 30 cm. Amikor nagyon megbokrosodtak ritkíthatod a bokrokat.

KATT IDE a kedvenc bazsalikomos receptünkért.

Három recept grillezéshez – a legfinomabb falatok nyárestékrehttp://www.life.hu/csalad/20140617-harom-recept-grillezeshez-a-legfinomabb-falatok-nyarestekre.htmlVégre itt a grillszezon – a kellemesen hűs estéken jólesik néhány finom falat egy-egy pohár pincehideg bor mellé. Ha grillpartit szervezel vagy csak otthon grilleztek a pároddal, ezekkel a receptekkel semmiképpen nem foghatsz mellé. Íme, a Life.hu kedvencei.CsaládOrigoSosem hitte volna: családot alapított a 107 centis indiai férfihttp://www.life.hu/csalad/20140729-szerelmes-lett-es-csaladot-alapitott-egy-indiai-torpe-novesu-ferfi.htmlA 32 éves Arif Ibrahim Tambe sosem hitte volna, hogy egyszer valaki szerelmes lesz belá, azt pedig pláne nem, hogy családot is alapít. Arif Ibrahim Tambe ugyanis mindössze 107 centiméter magas.CsaládA 3 legfontosabb tudnivaló a telefonos marketing megkeresésekkel kapcsolatbanhttp://www.life.hu/csalad/20140728-a-harom-legfontosabb-tudnivalo-a-telefonos-marketing-megkeresesekkel-kapcsolatban.htmlMegint csörög a telefonod. Megint rád akarnak sózni valamit. Eleged van. Hogy mit tehetsz? Most eláruljuk!Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.