Megérkezett az Egyesült Államokba az egyik amerikai ebolás beteg

Forrás: AFP/Jessica Mcgowan -
ebola EgyesültÁllamok vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton megérkezett az USA-ba az a különgép, amely az Ebola-vírussal megfertőződött két amerikai misszionárius egyikét szállította haza Libériából.

A hatóságok közlése szerint Kent Brantly orvosról van szó, akit az Atlanta közelében lévő Dobbins légitámaszpont repülőteréről azonnal az atlantai Emory Egyetemi Kórházba vittek. A kezelés az intézménynek az amerikai járványügyi hivatallal (CDC) közösen kialakított szigorúan izolált részlegében kezdődik. Ez az első eset, hogy ebolás beteget gyógyítanak Amerikában.

Emory Egyetemi Kórház Forrás: AFP/Jessica Mcgowan

A CNN hírtelevízió értesülése szerint a gép rögtön indul vissza Libériába a másik fertőzött misszionárius hazaszállítása érdekében. A második beteg esetében egy nőről, Nancy Writebolról van szó. A CNN szerint az ő kezelését is Atlantában folytatják majd. Korábbi értesülések szerint mindkettőjük állapota súlyos, de stabil. Az atlantai kórház vezető orvosa egy interjúban hangsúlyozta: a hatóságok minden szükséges intézkedést megtettek annak érdekében, hogy megakadályozzák a járvány terjedését az Egyesült Államokban. A mostani Ebola-járvány július 27-ig legalább 729 emberrel végzett Nyugat-Afrikában az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint.

Korábban már a Life.hu is írt az ebola vírusról. Arról, hogy pontosan mi ez a járvány, és hogyan kell védekezni ellene, itt olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.