Több száz diák érkezhet Szegedre Ebolával fertőzött országokból

Forrás: Thinkstock -
Ebola-járvány Magyarország repülőtér vírus külföldi diák Szeged fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ellátórendszer már felkészült azon hallgatók fogadására, akik heteken belül megérkezhetnek a vírussal fertőzött területekről.

Nemsokára megérkeznek azok a diákok, akik Ebolával fertőzött országokból jönnek tanulni Magyarországra. A Délmagyar.hu információi szerint csak a szegedi orvosi, fogorvosi és gyógyszerészkarra több száz ilyen hallgatót várnak. Pető Zoltán osztályvezető docens szerint az ellátórendszer már felkészült az esetleges fertőzésekre.

Forrás: Thinkstock

A hírek szerint az utasokat már a repülőtéren vizsgálatoknak vetik alá – annak ellenére, hogy maga a vírus lappangási ideje akár hetekig is eltarthat.

Szappannal az Ebola ellen?

Miért terjed ilyen gyorsan az Ebola? Hogyan lehet ellene védekezni? Melyek az érintett területek? A Life.hu utánajárt a leggyakoribb kérdéseknek a vírussal kapcsolatosan - a cikket IDE kattintva olvashatod el.
Németország után Romániában is ebolagyanús beteget kezelnekhttp://www.life.hu/drlife/20140810-ebola-nemetorszag-utan-romaniaban-is-ebolagyanus-esetet-kezelnek.htmlEbola-fertőzés gyanúja miatt kórházban ápolnak egy férfit a dél-romániai Ploiesti-ben.Dr. Life--Ebolagyanú miatt került karanténba egy személy Nagy-Britanniábanhttp://www.life.hu/drlife/20140806-ebolagyanu-miatt-kerult-karantenba-egy-szemely-nagy-britanniaban.htmlTünetei még nincsenek, elkülönítését önként kérte és vállalta a Nyugat-Afrikából hazaérkezett személy.Dr. Life--Két Ebolával kezelt beteget engedtek ki a kórházbólhttp://www.life.hu/drlife/20140822-ket-ebolaval-kezelt-beteget-is-kiengedtek-az-atlantai-korhazbol.htmlKét amerikai állampolgárt engedtek ki egy atlantai kórházból a héten. Mindkettőjüket Ebola-vírussal kezelték.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.