Petefészekciszta: tényleg csak az orvosi beavatkozás segít?

Forrás: Thinkstock -
orvosi beavatkozás betegség nőgyógyászat műtét egészség petefészek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészség megőrzésének vagy visszaszerzésének szempontjából nagyon fontosak azok a hétköznapi esetek, amikor egy-egy olvasó osztja meg a betegségével kapcsolatos történeteket. Ezek az írások talán segíthetnek abban, hogy valaki más időben figyeljen fel a tünetekre, elváltozásokra, vagy éppen arra ösztökéli, hogy vállalja be végre a régóta halogatott szűrést. A nőgyógyászati szűrések kiemelkedően fontosak a nők egészségmegőrzése érdekében, akkor is, ha nincsenek igazi panaszok. A petefészekciszta alattomosan jelentkezhet - ez a történet erről szól.

"Soha nem voltak nőgyógyászati problémáim, a menstruációm óramű pontossággal működött. 2012 nyarán azonban rendszertelenné vált, majd ősztől szinte folyamatos volt a vérzés. Hónapokon keresztül, olykor néhány napos szünetekkel, de mindig véreztem."

Forrás: Thinkstock

A 33 éves nő a vérzések jelentkezése után fordult orvoshoz, aki először gyógyszert írt fel, majd elő akarta jegyezni egy egészségügyi kaparásra. Hogy mi volt a helyes diagnózis és van-e megoldás a problémára, valamint a teljes történetet a napidoktor.hu oldalán olvashatjátok el.

Mondd el te is a történeted!

Minden megosztott információ reményt, segítséget, tippet adhat valakinek a gyógyulásra. Oszd meg a történeted, megoldásod a felépülésre, hogy embertársaid erőt meríthessenek általa saját gyógyulásukhoz. Segítsd történeteddel mások gyógyulását! Írj ide!

Ikrek a családban - soha nem aludtam még ennyit, ilyen jólhttp://www.life.hu/drlife/20140904-ikerbabak-erkeztek-a-jon-a-baba-hadas-krisztaval-egyik-csaladjaba.htmlAz ikerbabák érkezése azokban a családokban is meglepetés, ahol történt már baba-duplázás. Ahol azonban váratlanul érkezik a kettős öröm, igazi bombaként robbanhat a hír.Dr. Life--"Úgy ébredtem, mint akin átment az úthenger" - alvászavarom történetehttp://www.life.hu/drlife/20140905-az-alvaszavar-sulyos-psziches-fizikai-tuneteket-okozhat.htmlAz egészség megőrzésének vagy visszaszerzésének szempontjából nagyon fontosak azok a hétköznapi esetek, amikor egy-egy olvasó osztja meg a betegségével kapcsolatos történetek. Ezek az írások talán segíthetnek abban, hogy valaki más időben figyeljen fel a tünetekre, elváltozásokra, vagy éppen arra ösztökéli, hogy vállalja be végre a régóta halogatott szűrést. Kevesen veszik komolyan, pedig az alváshiány az egész életet tönkreteheti - pedig van megoldás. A mostani történet erről szól.Dr. Life--A babavállalás genetikai kockázatai - mit érdemes vizsgáltatnod?http://www.life.hu/drlife/20140721-a-babavallalas-genetikai-kockazatokkal-is-jarhat.htmlMielőtt gyermeket vállalnál a pároddal, nem árt előre tisztában lenni azzal, milyen öröklődő betegségeket hordoztok esetleg magatokban, vagy mire lehet majd hajlamos a pici. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.