Természetes immunerősítők- amikor a lélek nyelvén szólunk hozzá

Forrás: Thinkstock -
immunrendszer betegség zeneterápia egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Immunrendszerünket nemcsak vitaminok, gyógynövények és gyógyszerek segítségével erősíthetjük:  a zene, a tánc, a sport és a masszázs is kifejezetten jó hatással van védekezőképességünkre, és a szervezet egészének erőt adhat.

A mozgás szerepe

Az ülő életmód, az állandósuló stressz és a sok munka nemcsak idegrendszerünkre van hatással, de immunrendszerünkre is. A stressz és a kedvetlenség rontják védekező képességünket, ezért nemcsak megfelelő mennyiségű pihenésre van szükségünk, de a mozgásra is. Hatására nemcsak keringésünk javul, de levezethetjük a feszültséget, pihentethetjük agyunkat, miközben még boldogsághormonok is termelődnek. Egy nehéz nap után egy kiadós edzés is megadhatja ezt az érzést, de a tánc kifejezetten segít megteremteni a belső harmóniát amellett, hogy az állóképességet is jelentősen növeli. Ha egész nap az irodában ültünk, menjünk sétálni, hétvégenként kirándulni, hogy a szabad levegőn történő mozgás tovább erősítse az immunrendszert!

Forrás: Thinkstock

A zene is erősít

A zene és a ritmus évezredek óta körülvesz minket, csak mai túlhajszolt világunkban már nincs annyi idő élvezni gyógyító hatásait. Pedig egy pihentető zenehallgatás a test és a lélek működését is befolyásolja, csökkentheti a fájdalmat, a feszültséget, és bizonyítottan jó hatással van a műtétek, elvonási tünetek vagy más orvosi kezelések okozta feszültség leküzdésében. Több kutatás is bebizonyította már, hogy a jó zene még az immunrendszer erősítésében is szerepet játszik.

A szauna jótékony hatásai

Ősszel bizony nagyon hiányzik a nyári meleg és napfény, de szerencsére valamilyen szinten pótolható: az infraszaunában egyszerre élvezhetjük mindkettőt. Az ott eltöltött idő segíti a szervezet méregtelenítését, ellazítja az egész testet, az ereket is megtornáztatja, és feltölt az éltető fénnyel, ami erőt adhat a következő borús napokhoz. Mivel infraszaunák mellett gyakran találni uszodát, nem érdemes kihagyni a víz jótékony hatásait sem: regenerál, miközben kifejezetten megnyugtató hatással van idegrendszerünkre.

Forrás: Thinkstock

A masszázs szerepe

Testet-lelket egyaránt feltölt egy alapos egy órás masszázs, mely hatékonyan oldja az ülő munka miatt kialakult izomgörcsöket, emellett pedig jó hatással van a hétköznapokban elnyűtt lélekre és az immunrendszerre egyaránt. Maga a masszírozás nemcsak a feszültség levezetésével hat, hanem bizonyítottan csökkenti a gyulladásért felelős citokinek, és növeli a védekezésben fő szerepet játszó limfociták számát szervezetünkben, így közvetlenül is segít a fertőzések leküzdésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.