Vastag Tomit susztermellel operálták

Fotó: Mudra László - Origo -
operáció műtét heg fém altatás kamaszkor susztermell Vastag Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Sztárban sztár énekesét, Vastag Tamást kétszer is megműtötték, miután kiderült róla, hogy susztermelle van. Ma már csak két heg emlékezteti a történtekre.

Mi az a susztermell?

A susztermell egy mellkasdeformitás. Jellemzője, hogy a szegycsont lényegesen beljebb van, mint a mellkas, sőt sok esetben a szív terét is csökkenti. (Videóklinika)

Kamaszként vitték orvoshoz a szülei Vastag Tomit. Kiderült, hogy a szegycsontja befelé nő, ami egyrészt ronda, másrészt a tüdőt és a szívet is nyomja. Ezért az orvosok egy vaslapot operáltak belé. „15 éves voltam akkor, a műtétből semmit nem éreztem, mert altattak, de az altatást már akkor sem szerettem" – mesélte a Storyban az énekes.

Fotó: Mudra László - Origo

A második műtét alkalmával pedig kivették a fémlapot a testéből. Ez a beavatkozás már nem járt olyan fájdalommal, mint az első, az operáció után egy órával már sétálhatott. „Azóta semmi bajom. Csak a két heg az oldalamon emlékeztet a vaspántra, de nem zavar, tulajdonképpen ez is hozzám tartozik" – fejtette ki Tomi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.