Szívinfarktus - a nők is veszélyben vannak

Forrás: Thinkstock -
betegség nők szívderítő szívbetegség stressz elhízás egészség szívinfarktus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban úgy tartották, hogy a nőket, a férfiakétól eltérő hormonháztartásuknak köszönhetően, kevésbé veszélyeztetik a szív- és érrendszeri betegségek, mint a férfiakat. Mára kiderült: a szívbetegségek kockázati tényezőit a nők sem hagyhatják figyelmen kívül.

Az utóbbi évek kutatásai sorra igazolják, hogy a nők szívét és érrendszerét ugyanolyan mértékben veszélyeztetik e betegségek rizikófaktorai, a dohányzás, az elhízás, a magas koleszterinszint, a cukorbetegség, az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód. A fogamzásgátló tabletta szedése és a dohányzás együtt szintén komolyan növeli a kockázatot. A korábban a férfi menedzserek betegségének tartott infarktus és egyéb szívbetegségek mára „uniszexszé” váltak, de korántsem csak a magas beosztású nők körében ismertek.

Forrás: Thinkstock

Ám hogy milyen tényezők állnak a nők körében is egyre nagyobb számban megjelenő szívbetegségek háttérében, azt a Szívderítő.hu oldalán olvashatod el.

Szív és keringési betegségek - te is megelőzheted!http://www.life.hu/drlife/20140926-a-sziv-es-errendszeri-megbetegedeseket-meg-lehet-elozni.htmlA szívinfarktus, valamint a keringési problémákkal összefüggő betegségek vezető haláloknak számítanak a Föld számos országában. Amerikában minden harmadik percben meghal valaki keringési elégtelenség miatt, egy másik statisztikai adat arról számol be, hogy az Egyesült Államokban minden ötödik ember érintett a problémában.Dr. Life--Aki szereti a kolbászt, annak veszélyben van a szíve?http://www.life.hu/drlife/20140924-a-taplalkozas-hatasa-az-errendszerre-es-szivre-oriasi-igy-hat-a-kolbasz.htmlFérfiak számára fontos, esetenként szomorú tényeket tartalmazó cikkünk következik - ha nem tudják rávenni magukat az elolvasásra, mert attól tartanak, hogy sóvárogni kezdenének a kamrában vagy hűtőben lévő kolbász után, akkor küldjék tovább a cikket a párjuknak, úgyis a nőkön múlik döntően, hogy mi kerül a férfiak tányérjára.Dr. Life--Szívgyilkos szokások - így teszed tönkre a szíved!http://www.life.hu/drlife/20140513-eletmodunk-alapvetoen-befolyasolja-keringesunket-es-szivuk-allapotat.html7 merénylet, amit te követhetsz el a keringésed és a szíved ellen!Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.