Közleményt adott ki Bianchi családja

Forrás: AFP/Patrik Stollarz -
közlemény Japán Nagydíj Forma-1 baleset Jules Bianchi stabil fejsérülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Családja keddi közlése szerint továbbra is kritikus, de stabil az állapota Jules Bianchinak, a Marussia Forma-1-es csapat francia pilótájának, aki autójával egy mentést végző darunak ütközött, és súlyos fejsérüléseket szenvedett a vasárnapi Japán Nagydíjon.

A versenyző szülei - Christine és Philippe Bianchi - hétfőn érkeztek meg Jokkaicsibe, ahol fiukat a helyi kórház intenzív osztályán ápolják, ugyanis diffúz axonális, azaz kiterjedt agysérülést szenvedett. "A családunk nagyon nehéz napokat él át" - mondták a pilóta hozzátartozói, hozzátéve ugyanakkor, hogy a világ minden tájáról áradó együttérzés és segítség vigaszt nyúlt számukra – tudósít az MTI.

Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A 25 éves Bianchi a szuzukai futam 41. körében csúszott ki a pályáról, és az egy körrel azelőtt ugyanott balesetet szenvedő Adrian Sutil autóját kiemelő darunak ütközött. Eszméletlen állapotban, súlyos fejsérülésekkel vitték kórházba és életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone független vizsgálatot sürget az ügyben, Jean Todt, a nemzetközi szövetség (FIA) elnöke pedig még hétfőn "teljes és részletes" beszámolót kért Charlie Whiting versenyigazgatótól a Japán Nagydíjon történtekről.

A legutóbbi súlyos fejsérüléssel járó baleset a Magyar Nagydíjon történt: a 2009-es hungaroringi hétvégén az akkor még a Ferrarinál versenyző brazil Felipe Massát találta fejbe az előtte haladó autóról lerepülő rugó. Massa az eset után felépült és most a Williamsnél vezet.

A diffúz axonális agyi sérültek nagy része (egyes források szerint több mint 90 százalékuk) sosem tér magához. Akik mégis visszanyerik öntudatukat, gyakran maradandó károsodással élik tovább életüket.
Lélegeztetőgépre kapcsolták Jules Bianchithttp://www.life.hu/drlife/20141006-jules-bianchit-lelegeztetogepre-kapcsoltak-baleset-volt-a-forma-1-ben.htmlVasárnap délután még pozitív hírek érkeztek a Forma-1-es pilóta állapotáról, most azonban úgy tűnik, mégsincs jól a Marussia versenyzője. Közben a család megérkezett a kórházba. Barátnője pedig Twitteren üzent.Dr. Life--Jules Bianchi túl van az első műtéten - önállóan lélegzikhttp://www.life.hu/drlife/20141005-jules-bianchi-a-forma-1-pilotaja-sulyos-fejserulest-szenvedett.htmlEszméletlen állapotban vitték kórházba és megműtik a francia Jules Bianchit, aki súlyos balesetet szenvedett vasárnap a Forma-1-es világbajnokság Japán Nagydíján- adta hírül az MTI.Dr. Life--Sokat javult Schumacher állapotahttp://www.life.hu/drlife/20141006-michael-schumacher-forma-1-vilagbajnok-allapota-javult-jean-todt-szerint.htmlA Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt a múlt héten meglátogatta Michael Schumachert, akit jelenleg svájci otthonában kezelnek. A francia szakember elmondása szerint javult a hétszeres világbajnok állapota - írja az L’Equipe című francia sportmagazin nyomán a motorsportal.hu. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.