Meghalt a lipcsei klinikán ápolt ebolás beteg

Forrás: AFP/Dominique Faget -
Oroszország halál oltóanyag Ebola-járvány WHO ebola
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt keddre virradóra az az Ebolával fertőzött afrikai beteg, akit múlt hét óta egy lipcsei klinikán kezeltek.

Az 56 éves szudáni ENSZ-alkalmazottat csütörtökön szállították Libériából Lipcsébe. Az orvosok az állapotát erősen kritikusnak, de stabilnak tartották. A férfi a harmadik olyan ebolás beteg, akit a nyugat-afrikai járvány év eleji kitörése óta Németországba szállítottak – írja az MTI.

Forrás: AFP/Dominique Faget

Egy fertőzöttet jelenleg Frankfurt am Mainban kezelnek, míg egy másikat öt hét után egészségesen engedtek ki egy hamburgi kórházból. A Lipcsébe szállított beteget a legkomolyabb biztonsági óvintézkedések közepette a klinika fertőzési és trópusi betegségekkel foglalkozó különosztályán kezelték. A kórház közlése szerint az intézmény többi betege vagy a látogatók számára az afrikai férfi ottléte nem jelentett fertőzésveszélyt.

A WHO legutóbbi összesítése szerint már meghaladta a négyezret az Ebola-járvány halálos áldozatainak száma.

Oroszország azt ígéri, fél éven belül előállnak a vírus elleni oltóanyaggal.

Így védekezz az Ebola ellen!

Hatásos ellenszere a szappan, a fehérítőszer, a napfény vagy a szárítás. A vírust tartalmazó váladékkal szennyezett ruhák gépi mosása megöli a kórokozót. Az Ebola-vírus csak rövid ideig életképes közvetlen napsugárzásnak kitett vagy kiszáradt felületeken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.