Hason fekve alszol? Hamarabb leszel ráncos

Forrás: Thinkstock -
bőr öregedés szokás napszemüveg szívószál alvás ránc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt tudjuk, hogy a dohányzás tönkreteszi a bőrt.Azonban vannak ennél sokkal hétköznapibb mozzanatok, amelyekkel szabotálhatod a szépségedet! Összegyűjtöttünk néhány rossz szokást, amelyektől hamarabb megjelennek a ráncok.

Ha túl vékony vagy
Jól látod: ez valóban hátrány a szépség szempontjából! Igyekezz megtalálni a tökéletes testsúlyt és meg is tartani azt. Ne hagyd, hogy magával rántson a fogyókúra-őrület: a jojó-diéta ugyanúgy megviseli a szervezetedet és a bőrödet egyaránt!

Forrás: Thinkstock

Ha dörzsölöd a szemed
Ha rendszeresen piszkálod, dörzsölöd a szemed, az hamarosan fekete karikákat eredményez. Ez pedig évekkel öregítheti meg az arcod. A Life.hu szépségszakértője megosztja veled, mi a teendő, ha már kialakultak a szem alatti táskák.

Ha csalsz az alvással
Az elegendő alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy energikus és szép legyél. Szánj időt arra, hogy kipihend magad!

Ha az oldaladon fekve alszol
Tudjuk, ez nagyon kényelmes, de nem tesz jót a bőrödnek! Ugyanaz a helyzet, ha hason alszol, az arcod a párnának nyomod, ez pedig elősegíti a ráncok kialakulását.

Ha szívószállal iszol
Előnye, hogy a sötét üdítők, a tea és a kávé nem érintkezik a fogaiddal, így nem színeződnek el. Ellenben apró ráncok alakulhatnak ki a szád környékén, ami öregíti a megjelenésed.

Ha nem hordasz napszemüveget
A mosolygás és a grimaszok hatására is megjelennek a szem körüli mimikai ráncok. Erre a folyamatra segít rá a napsütés. Ne felejts el minden évszakban napszemüveget viselni! Ha nem találod a tökéletes darabot, ebben a cikkünkben megmutatjuk, hogyan válaszd ki a megfelelőt.

Ízek, zamatok, betegségek - amikor semmit sem érez a nyelvhttp://www.life.hu/drlife/20141011-az-iz-erzekszervenek-betegsegei.htmlÍztelen, sós, túl keserű. Nem ízlik. Finom. Nap mint nap mondunk ehhez hasonlókat. Mégis mi áll a háttérben? Hogyan működik a nyelvünk, és mely érzékszervünknek van még szerepe az ízlelésben? Dr. Life--6 elképesztő változás, ami rád vár, ha leteszed a cigit! Íme!http://www.life.hu/drlife/20141017-a-dohanyzas-abbahagyasa-utan-szebb-es-egeszsegesebb-lesz-az-arcborod-es-feherebb-lesz-a-fogad.htmlElgondolkoztál már azon, milyen hatással van a dohányzás például a hajadra, a bőrödre, a fogaidra? Ha leteszed a bagót, egyes elváltozások viszonylag hamar helyreállnak, eltűnnek. Íme, néhány meggyőző példa, amiért megéri tisztán élni.Dr. Life--Színvak vagy? Most tesztelheted!http://www.life.hu/drlife/20141016-szinvak-tesztet-keszitett-a-buzzfeed-amerikai-oldal-deritsd-ki-szinvak-vagy-e.htmlAz emberek 4 és fél százaléka szenved valamilyen mértékű színvakságban. Te is köztük vagy? Most kiderül!Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.