Tallós Rita nem fél beszélni a rákról: elárulta, hogyan élte túl

Forrás: Tallós Rita -
Tallós Rita napidoktor rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Hiszem, hogy minden betegség lelki eredetű: ha az ember rágódik a dolgokon, stresszes életet él, erős konfliktusokat él át, az testi tünetekként is jelentkezik" - meséli Tallós Rita, aki elmondta, hogyan élte túl a rákot.

Rita állítja, a problémákat el kell engedni, fel kell dolgozni és rá kell jönni, hogy a saját életünkben mi magunk vagyunk a legfontosabb személyek. "A családom végig mellettem állt: a férjem például sosem kezelt úgy, mint egy beteg embert, ő volt az, aki a diagnózis után sem ijedt meg, mert tudta, hogy meg fogok küzdeni a rákkal."

Forrás: Tallós Rita

Szerinte a gyógyulás legfontosabb része, hogy a környezet segítsen, támogasson és ne hagyja, hogy a betegség magával rántsa az embert.

"Két évvel a betegség után nagyon jól érzem magam, kinőtt a hajam és teljesen tünetmentes vagyok. Tíz évig félévente kell kontrollra járni. Épp novemberben lesz a következő" - nyilatkozta Tallós Rita, aki a napidoktor.hu oldalon elmondta, hogyan fedezte fel a rákot, és miként küzdött meg a kórral.

Stressz és mozgáshiány áll a legdurvább népbetegség hátterébenhttp://www.life.hu/drlife/20141024-porckorong-gerincfajdalom-es-porckopas-oka-a-mozgashiany-es-a-stressz.htmlAhogy arról a Life.hu korábbi cikkében beszámolt, az ízületkopás az egyik leggyakoribb betegségnek számít ma Magyarországon. Ezt általában sérülések, gyulladások, veleszületett kóros elváltozások okozzák. A súlyos kopások mozgáskorlátozottságot, fájdalmat, ízületi folyadékgyülemet okoznak a betegnek, vagyis igen komoly problémáról van szó.Dr. LifeThinkstockKerüld a vadat és a halat! Nem mindegy, milyen húst veszelhttp://www.life.hu/drlife/20141017-milyen-hus-fogyasztasa-javasolt-vesebetegeknek-a-vesemukodes-erdekeben.htmlAhogy azt a Life.hu korábban megírta, hazánkban évente közel ezer ember válik veseelégtelenné, ám a művesekezelések segítségével a betegek élete megmenthető, meghosszabbítható. Az életminőség természetesen ebben az esetben is az egyik legfontosabb kérdés.Dr. LifeThinkstockMiért csak akkor adsz magadból, amikor már késő?http://www.life.hu/drlife/20141021-veradas-egeszseg-szivbetegsegek-rak-daganatok-verado-kozpont.htmlMindenki nonstop egészséges akar lenni. A vérnyomása miatt aggódik, szívbetegségek ellen küzd, a rák kialakulásának kockázatát igyekszik mininálisra csökkenteni. Önsanyargatással, csodanövényekkel, méregdrága gyógyszerekkel és vitaminokkal doppingol nap mint nap, közben pedig a daganatoktól, a szívinfarktustól és a storke-tól retteg. Mindközben tíz percet nem fordít arra, hogy egészségesebb legyen...Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.