Kutyamentés - tele volt a gyomra kővel, ágakkal

Forrás: Southern Animal Foundation -
állatmentés állat természet család elhanyagolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Október elején a Southern Animal Alapítvány helyettes igazgatója, a 43 éves Deanna Theis a központ facebook oldalán fedezte fel Alexet, aki a fotón rémületes állapotban volt.

A kutya, amely New Orleans utcáin kóborolt, súlyosan lepusztult, elhanyagolt állapotban találtak. Az állatmentő központ igazgatóhelyettese tudta, ha lépnek azonnal, akkor nagy valószínűséggel rövid időn belül elpusztul az állat.

Forrás: Southern Animal Foundation

A "befogott", de sokkal inkább befogadott és megmentett állat nagyon közel volt már a halálhoz. A rötgenfelvétel, amelyet súlyos állapota miatt készítettek, feltárta, hogy a kutya gyomra szikladarabokkal és ágakkal van tele. Nagy valószínűséggel a szerencsétlen kutya kínjában falta fel ezeket a dolgokat.

Az életmentő műtét során eltávolították a gyomrából az emésztésre nem alkalmas szikladarabokat, ágakat és a kutya azóta lassan, de biztonságos ütemben gyógyul, bár feltételezhetően hosszú lesz az út, amíg a szervezete újra alkalmazkodik majd a normál táplálékhoz. Ahogy az is hosszú út lesz, amíg újra bizalommal tud majd közeledni az emberekhez.

Terápiás kutya lett a vak mopszbólhttp://www.life.hu/drlife/20140204-xander-a-vak-mopsz-terapias-kutya-lett-azonnal-raerez-hogyan-deritse-jobb-kedvre-az-embereket.htmlIsmerd meg Xandert, az elbűvölő kutyust, aki nem csak gazdái szerint érez rá azonnal, hogyan kell jobb kedvre deríteni az embereket.Dr. LifeOrigoÍgy búcsúzik egymástól kutya és gazdájahttp://www.life.hu/drlife/20131120-igy-bucsuzik-a-halalosan-beteg-kutya-es-gazdaja-egymastol-meghato-es-gyonyoru-fotok.htmlÁllat és gazdája utolsó pillanatait örökíti meg Sarah Ernhart fotós, akihez egyre többen fordulnak különleges szolgáltatása miatt. Egyszerre megható és gyönyörű.Dr. LifeÉletet ment a mogyorószimatoló kutyahttp://www.life.hu/drlife/20130814-heteves-allergias-kislany-eletet-menti-meg-a-mogyoroszimatolo-kutya.htmlA LilyBelle névre hallgató aranyszőrű uszkár mindenhová követi gazdáját, Meghan Weingarth-ot, hogy szimatolással ellenőrizze annak ételeit. A kisiskolás ritka betegségben szenved - nem bírja a mogyoróféléket. Kedvence azonban képes a rohamok közeledtének jelzésére is.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.