Törd meg a csendet! - "Inkább ittál volna velem, te ribanc"

Forrás: Thinkstock -
agresszió házibuli erőszak félelem Törd meg a csendet! pánik
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bea, ahogy a tizenéves fiatalok többsége, házibuliba indult egy hétvégén, ahol a barátai és azok ismerősei vettek részt. Ki gondolna arra, írta a Törd meg a csendet! felhívására érkezett levelében, hogy a barátaink veszélyes embereket is meghívnak a házibuliba. Pedig ez történt.

"16 éves voltam, és meghívást kaptam egy házibuliba, ahol a közeli barátokon kívül a haverok haverjai és azoknak a haverjai is ott voltak, szóval szép számú társaság gyűlt össze. Senki sem gondolná, hogy a barátaink ránk veszélyes embereket hoznak magukkal.

Forrás: Thinkstock

Az a szoba tabu

Éjfélkor már mindenkiben volt egy kis töltet, én nem sokat ittam, mert egy nőnek alapból nem szép, meg egyébként is émelyegni kezdtem. Megkértem a tulajt, hogy mutasson egy helyet, ahol lepihenhetek egy kicsit. Azt mondta, az emeleten van a szobája, oda bemehetek, mert az tabu a vendégeknek, ott nyugtom lehet. A lépcső közepén egy erősen illuminált fiú ütközött nekem, a bocsánatkérése után elmondta, hogy már régóta figyelt, és ihatnánk valamit, mire én elutasítottam, a problémámra hivatkoztam és felmentem a szobába. Látszott rajta, hogy nem fogadta valami jól a 'nemet', nézett, míg be nem csuktam az ajtót. 20 perc is eltelt, elbóbiskoltam. Arra ébredtem, hogy felhangosodott a zene, majd ismét elhalkult, valaki kinyitotta az ajtót és bejött a szobába.

"Tudom, hogy te is akarod, ne kapálózz"

Felültem, de semmit sem láttam, olyan sötét volt. Elindultam, hogy felkapcsoljam a villanyt, de valaki elkapta a kezem és magához rántott. Persze rögtön szabadulni akartam, de sehogy sem sikerült, túl erős volt az 'ellenfelem'. Az a fiú volt, akit a lépcsőnél elutasítottam.
Az ágyra lökött és nekem esett, azt hajtogatta, hogy 'Tudom, hogy te is akarod, ne kapálózz', 'Hmm, az ilyen vadóc lányokat szeretem', 'Inkább ittál volna velem, te ribanc' - és egyre jobban hergelte magát. A 'kapálózás' mellett kiabáltam is, nem sok sikerrel, mert a lentiek semmit sem hallottak a zenétől, ezért ő sem izgatta emiatt magát.

Csak felidegesítettem a kiabálásommal, egyre durvább lett

Egyre durvult, és akármit csináltam, nem jutottam előrébb, nem tudtam szabadulni tőle. Már levette a felsőm, csókolgatott, teljesen kétségbeestem, aztán egyszer csak sikerült egy hamutálat megkaparintani az éjjeli szekrényről és fejbe vágtam, de gondolom, az alkohol miatt tompán érzett, szóval ez is csak annyit ért, hogy felhúztam. A végén már úgy üvöltöttem, ahogy a torkomon kifért, és már a nadrágomat rángatta, mikor a legjobb barátom és két haverja berontottak és leszedték rólam. Kiderült, a fiúk a fenti mosdót használták, ezért hallottak meg.

Forrás: Thinkstock

Hetekig takargattam a kék foltjaimat, nem is tudom, mi lett volna, ha senki nem segít. Azóta jól vagyok, de évekig kísértett ez az egész. Még ma is van, hogy eszembe jut, de senkinek sem mondtam el, csak a mostani páromnak, és persze csak azok tudják, mi történt velem, akik aznap este megmentettek.

Azt tanácsolom a lányoknak, hogy soha egy pillanatig ne maradjanak egyedül semmiféle buliban és mindig jól látható helyen legyenek."

Senkiben sem szabad bízni?

Deáki Tímea párkapcsolati terapeuta, tréner véleménye szerint rendkívül durva tapasztalat fiatal lányként azt átélni, hogy egy ismeretlen, korábban egyértelműen visszautasított férfi kénye-kedve szerint erőszakoskodik vele. A Life.hu szakértője szerint ilyesfajta erőszakosságot soha nem könnyű feldolgozni, hát még, ha ennyire fiatal az ember és előtte áll az egész élet. Sok esetben éri vád a megtámadott lányokat, hogy ők tehetnek arról, ami történt.

Vajon mikortól kell bizalmatlannak lenni?

Bea azt mesélte, hogy ismerősökhöz ment bulizni. Nem is egy barát, hanem valakinek a valakije, addig soha nem látott idegen kezdett ki vele. A bűnös az, aki a nemet meg nem hallva újra beveti magát, s egyúttal még a kissé bódult állapottal is visszaél. Sokadszor vetődik fel, hogy sokkoló, a jövőre, a kapcsolatokra komolyan kiható negatív hatások érik ilyenkor az embert. Bea is arról számol be, hogy ugyan jól van, de időnként eszébe jut a dolog. Ember legyen a talpán, aki ezek után nyitott szívvel tud állni egy idegen előtt, és képes elhinni, hogy vannak igazán jó, tiszta emberek is. Pedig vannak, szerencsére még nagyobb számban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.