„Egy angyallal több van az égben" – meghalt Vivien, a rákkal küzdő kislány

halál daganatos betegségek összefogás Vietnám Vivien rák (betegség) rák kemoterápia gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A négyéves Vivien egyéves kora óta küzdött a daganatos betegséggel. Egy ország szorított érte, most egy ország gyászolja.

„Vivike ma reggel felszállt az angyalokhoz. Gyújtunk érte egy gyertyát. Ha úgy érzitek, gyújtsatok ti is." Ezt a végtelenül szomorú hírt lehetett olvasni szerdán a kislány Facebook oldalán, ahová most özönlenek a részvétnyilvánítások.

Forrás: Facebook/Most Segítsünk Viviennek

Dorogi Gabriella egyebek mellett ezt írta róla közösségi oldalán: „Vivien sokunkat megtanított nagyon sok mindenre. Megtanított küzdeni, kitartani, mosolyogni, ha fáj is. Megmutatta, hogy mégis van összefogás ebben az országban. Hisz Ti segítettetek abban, hogy a közös "utazás" a családjával, kicsit hosszabb lehessen. Soha nem láttam ekkora összefogást! Annak idején 80 ezren osztottátok meg a felhívást és rengetegen támogattátok is Őt. Ti adtatok Neki még egy évet! És Ő hálás volt ezért. A mosolya, a példamutatása volt a köszönet."

A kicsi egy éves kora óta harcolt az agresszív lágyrész daganattal, átesett 17 kemoterápián, 54 sugárkezelésen és 10 műtéten. Kicsit több mint egy éve egy példaértékű összefogásnak hála, valamint a civileknek és a Daganatos.hu alapítványnak köszönhetően Vivien és családja Vietnamba utazhatott, ahol a kislányt egy olyan speciális immunterápiás kezelésnek vetettek alá, ami a hasonló betegeknél 95%-ban gyógyulást hozott. A kezelés ellenére Vivien betegsége nem vonult vissza teljesen – írja a Hír24.hu.

Azt, hogy Vivien állapota rosszabbra fordult, édesanyja, Kovács Brigitta szeptember végén osztotta meg a Facebookon. Akkor azt írta, kislányának az volt az utolsó kívánsága, hogy otthon, a családja körében tölthesse utolsó heteit.

Nyugodjon békében!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.