Így kell kinyomni egy pattanást helyesen

Forrás: Thinkstock -
bőr nyomás pattanás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az a fajta ember vagy, aki nem tud békén hagyni egy pattanást, akkor is, ha tudod, hogy utána kivörösödik és fájni fog a bőröd? Akkor jó hírünk van számodra: orvosok felfedték a legjobb módszert a bőrhibák megtámadására.

Természetes csodaszerek pattanásokra - a Life.hu szépségszakértője, Takács Nóra ad tippeket. Kattints IDE és olvasd el!

Ötből egy ember megszállottan nyomkodja a pattanásait, viszont a legtöbben rosszul csinálják - mondta dr. Mehmet Oz Opray Winfrey show-jában, és egy hatalmas műpattanáson mutatta be a helyes technikát. Szerinte tilos a pattanás melletti egészséges bőrt nyomni, mert megsérülhet a szövet.

Forrás: Thinkstock

A koszos kézzel való nyomogatás helyett ajánlott alkohollal tisztított tűt használni. Persze, ez nem azt jelenti, hogy a tűvel támadnod kell, a bőrrel párhuzamosan tartva egyik oldalról a másikra szúrd át a pattanást, aztán húzd a tűt felfelé.

“Csak a pattanás fehér részére célozz, mert az a része már halott, ott nem érzel fájdalmat. Ha szemből támadsz, megsértheted a bőröd élő részét is” – tanácsolja az orvos.

Kutatók felfedezték, néhány ember miért hajlamosabb pattanásokra, mint mások: az okok a bőrön élő baktériumokban keresendő. A baktériumoknak van jó és rossz fajtája is, a rosszak okozzák a pattanásokat, a jók pedig védik a bőrt. Ha túl sok rossz baktérium található a bőrön, akkor alakulnak ki a bőrhibák. Azt még vizsgálják, miért van egyes emberek bőrén több jó vagy rossz baktérium, mint másokén. Befolyásoló tényező a genetika és az immunrendszer erőssége is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.