Sokan nem is tudják, mire jó a szívultrahang-vizsgálat

Forrás: Thinkstock -
betegség vizsgálat szívderítő egészség szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szívultrahang-vizsgálatot (echokardiográfia) akkor rendeli el az orvos, ha a szív szerkezeti felépítéséről, illetve a szívbillentyűk működéséről, méretéről, veleszületett vagy szerzett rendellenességéről, teljesítőképességéről kíván informálódni.

Sugármentes, biztonságos és megbízható eljárás, bármikor megismételhető, és általa követni lehet az elváltozások alakulását, stagnálását vagy romlását anélkül, hogy a vizsgálat megterhelő lenne a beteg szervezetére.

Forrás: Thinkstock

Szívultrahang-vizsgálattal ábrázolható a szívburokban felszaporodott folyadék, az infarktus utáni falmozgási zavarok, hegesedések. Színnel megjeleníthető a vér normális vagy kóros áramlása a szívüregek közt, az áramlás iránya és sebessége és az esetleges vérrög a szív valamelyik üregében.

Hogy mikor van szükséged egy ilyen vizsgálatra, valamint hogy milyen elváltozásoknak mehetsz vele elébe, kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Hamis szíverősítő: bődületes tévedés a pálinkárólhttp://www.life.hu/drlife/20141102-szivderito-mikor-sziverosito-a-palinka-tevhitek-az-alkoholrol.htmlA magyar néphagyomány a pálinkát szíverősítőnek tartja, az írek a whiskyről mint az élet vizéről beszélnek. Az elmúlt évtizedben több mint száz kutatás igazolta, hogy a népi gyógyászat nem téved: nemcsak a vörösbor, hanem a tömény italok is védik a szívet - de csak mértékkel fogyasztva!Dr. LifeThinkstockTényleg bele lehet halni a szomorúságba?http://www.life.hu/drlife/20141031-szivderito-vajon-tenyleg-bele-lehet-halni-a-szomorusagba-es-a-fajdalomba.htmlA szeretett partner elvesztése megduplázza a szívroham vagy a stroke kockázatát - derült ki abból a vizsgálatból, melyben szakértők tanulmányozták a gyász emberi egészségre gyakorolt hatását.Dr. LifeThinkstockHányszor lehet röntgeneztetni, hogy az ne legyen káros?http://www.life.hu/drlife/20141027-rontgen-sugarzas-karos-milyen-ertekben-nem-okoz-egeszsegkarosodast.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, nemrég egy különleges videóban mutatták meg, hogy néz ki az emberi test jógázás közben. De nem akármilyen módon, hanem röntgen alatt.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.