Többen kaphatnak ingyenes infuenza elleni védőoltást

Forrás: MTI/Balázs Attila -
védőoltás ÁNTSZ influenza elleni vakcina ingyenes influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei évtől már nemcsak a 65, hanem a 60 éven felüliek is jogosultak a térítésmentes influenza elleni védőoltásra – közölte az ÁNTSZ.

Hogyan készülj az influenzára?

Óvd a veséidet és pörgesd fel a vérkeringésed értornával - további hasznos influenzaűző tippeket ITT olvashatsz!

Az ÁNTSZ jelezte, hogy már szeptember 29-én elindult az influenza figyelőszolgálat, amely folyamatosan figyelemmel kíséri, mennyien fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, és virológiai vizsgálatokat is végez – tudósít az MTI.

Forrás: MTI/Balázs Attila

Ingyenes oltásra a 60 év felettiek, bizonyos krónikus betegségekben szenvedők, a várandós nők, továbbá az egészségügyi és a szociális intézményekben dolgozók jogosultak, azonban gyógyszertári forgalomban többféle szezonális influenza elleni vakcina kapható, így azok is beoltathatják magukat, akik nem jogosultak ingyenes oltásra.

Az ÁNTSZ hangsúlyozza, hogy a szezonális influenza elleni védekezés most ismert leghatékonyabb eszköze a védőoltás, amelyet még a járvány kialakulása előtt, tehát ezekben a napokban, hetekben érdemes kérni.

Hasznos vagy káros az influenza elleni oltás?

A vakcina ellenzői főleg a mellékhatásoktól tartanak. A támogatók pedig azt mondják, jobb megelőzni a bajt. Mit tanácsol a gyerekorvos és mit mond a hazai influenza elleni oltóanyag gyártója? Kattints IDE és minden kiderül!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.