Megható videó: először kommunikál a 15 éves siket fiú

Forrás: Youtube -
jelnyelv kommunikáció siket beszélgetés tanfolyam Uganda kifejezés Afrika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Patrick siketen született a kelet-afrikai Ugandában és sosem tanult jelnyelvet. Hála egy nonprofit szervezetnek, 15 és hallgatás után először tudott kommunikálni másokkal.

Patrick Otema Uganda egyik elzárt részén született – siketen. A most 15 éves fiúnak egész életében nem volt lehetősége beszélgetnie: édesapja egyszerű utasításait megértette, gondolatait, ötleteit azonban nem tudta kifejezni sehogyan sem.

Forrás: Youtube

A környéken ugyanis egyetlen hallássérülteket oktató intézmény sem működött, ahol elsajátíthatta volna a jelnyelvet. Egészen mostanáig. Hála egy nonprofit szervezetnek, Patrick is ott lehetett az elsők között, akik részt vehettek a környék első jelnyelves óráján. Már az első óra után rengeteg új ismerettel gazdagodott, és 15 év hallgatás után végre a fiatal fiú először ki tudta fejezni magát.

Patrick nem mindennapi élményét az alábbi videóban rögzítették:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.