Többet tudsz a cukorbetegségről, mint egy nyolcadikos?

betegség általános iskola cukorbetegség diabétesz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mikor alakul ki cukorbetegség? Hány típusa van? Meg lehet-e előzni a bajt? A Life.hu egy budapesti általános iskola nyolcadikosait kérdezte, mit tudnak a betegségről, amely Magyarországon minden negyedik felnőttet veszélyezteti. A nyolcadikosokkal Fekete Krisztina, az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) dietetikusa beszélgetett.
Cukorbeteg-kiskáté - te mennyire ismered a diabéteszt?http://www.life.hu/drlife/20141118-a-cukorbetegseg-tipusai-kialakulasa-tunetei.htmlGyakran emlegetjük a cukorbetegséget, azt hisszük, jól ismerjük, pedig sokszor még maguk a cukorbetegek sincsenek teljesen tisztában betegségük sajátosságaival. A Life.hu az Országos Egészségfejlesztési Intézet segítségével gyűjtött össze néhány fontos információt.Dr. LifeThinkstockEgymillió cukorbeteg van Magyarországonhttp://www.life.hu/drlife/20141114-november-14-a-cukorbetegek-vilagnapja-diabetesz-vilagnap.htmlMagyarországon hatalmas problémát jelent a cukorbetegség és az ezzel járó tünetek, majd a diabetesz kapcsán kialakuló egyéb betegségek. A helyes táplálkozás és a mozgás segíthet a megelőzésben.Dr. Life--Paradicsom a cukorbetegeknek? http://www.life.hu/drlife/20140430-a-paradicsom-szerepe-a-cukrorbetegseg-gyogyitasaban.htmlKiváló szuperélelmiszer a paradicsom akkor is, ha a cukorbetegség miatt diétát írtak elő -segít kordában tartani az ingadozó vércukorszintet. Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.