Melyek a legegészségesebb dallamok? Így hat a zene a szervezetünkre

Forrás: Thinkstock -
betegség szívderítő szívbetegség egészség zenehallgatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közismert, hogy a zenehallgatás kiválóan csökkenti a stresszt és képes elterelni a figyelmünket a mindennapi problémákról. Ez a tulajdonsága a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára is hasznos lehet. De vajon bevethető-e a zene kiegészítő terápiaként? Erre ad választ egy új amerikai kutatás.

Aki szereti a zenét, gyakran használja stresszoldásra a kedvenc számait. Nem csoda, hiszen a muzsika az egyik legjobb feszültségoldó, legyen szó akármilyen műfajról. Egy új amerikai kutatás során azt vizsgálták a tudósok, milyen hatással van a zene a szívkoszorúér-betegségben szenvedőkre.

Forrás: Thinkstock

A szívbetegséggel küzdők ugyanis gyakran vannak kitéve stressznek és szorongásnak, ami tovább ronthatja az állapotukat, és a komplikációk nagyobb kockázatának teszi ki őket. A zenét már eddig is használták a különféle betegségekben szenvedők szorongásának és feszültségének csökkentésére, valamint a testi funkcióik javítására, de a szívkoszorúér-betegségben szenvedő páciensek esetében még nem értékelték a hatékonyságát.

Hogy mégis melyek a legegészségesebb dallamok, illetve hogyan is hat a zene a szervezetünkre kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.