pozitív történet szexuális agresszió Törd meg a csendet! szexuális bűncselekmény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Törd meg a csendet kezdeményezésre számos olyan levél érkezett, ami arról tnúskodott, hogy aligha van gyógyulás. Anita levele azonban arról mesél, hogy a szerelem képes lehet a gyógyításra....

19 éves vagyok, végzős egy művészeti középiskolában. Már több, mint egy éve együtt élek a (mára már) vőlegényemmel, és többnyire összejött minden, amit el akartam érni idáig, mondhatni boldog vagyok teljes mértékig.

Forrás: Thinkstock

Azt hittem tényleg csak egy tánc, kis beszélgetés

A "kezdetekről" azonban senki nem tud a vőlegényemen kívül, aki nagyon sokat segített és mára sikerült úgy ahogy túltennem magam rajta. Régen sokszor elmentünk a családommal falunapokra a környező falukba. Egy ilyen alkalommal - 13 éves voltam éppen - egy nagyon kedvesnek tűnő fiú felkért táncolni. Soha nem voltam kihívó sem "menő" ezért meg is lepődtem, és természetesen örömmel vettem a közeledést. Persze akkor még semmi másra nem gondoltam egy táncon kívül. A szüleim el voltak foglalva régi ismerősökkel, mi már a 5-6. táncnál jártunk és beszélgettünk közben, amennyit lehetett. A fiú akkor 22 éves volt. Nagyon kedves, megértő és szimpatikus volt, semmi jelét sem mutatta annak, hogy többet akarna szimpla barátkozásnál, a tánc közben is szigorúan csak a kezemet vagy a vállamat fogta. Mindig óvatos voltam, de ez egyszer semmi nem történt, ami gyanút keltett volna bennem.

Egyszerűen nem szólalt meg a vészcsengő

Kihívott a játszótérre, ami ott volt közvetlen a tornaterem mellett, ahol a buli volt, beszélgetni. Még ekkor sem volt semmi furcsa. Gondoltam úgyis itt leszünk emberek között, mi történhetne. Hát kimentünk, de nem volt kint senki, csak pár nagyon részeg ember. És még ekkor sem szólalt meg a vészcsengő. Azt nem akarom leírni pontosan mi történt, mert már én sem emlékszem rá, illetve nem is akarok emlékezni. Annyi maradt meg, hogy ellökött, lefogott, és én hiába kiabáltam. Senki nem hallotta a hangos zene miatt. Aztán mikor végzett, csak otthagyott. Mikor kicsit magamhoz tértem, felöltöztem, szóltam a szüleimnek, hogy fáradt vagyok, hazamegyek. Hazamentem, lezuhanyoztam, de mintha le akartam volna mosni magamról a szégyent. Lefeküdtem és akkor eltemettem magamban az egészet, mintha semmi sem történt volna.

Így könnyebb volt "feldolgozni" - legalábbis én azt hittem

Persze ez a későbbi kapcsolataimban kiütközött, és nem is a bizalom terén, hanem mikor szexuális kapcsolatra került sor. Minden egyes aktusnál, mintha újra átéltem volna azt az éjszakát, pedig mindig figyelmes és kedves partnerem volt. Eltitkoltam. Megtanultam mesterien színészkedni. De minden alkalom szörnyű volt és előre rettegtem, amíg az érzéketlenségig nem fajult a helyzet. Az áttörést vőlegényem hozta. Tudta, hogy valami nincs rendben, már az első alkalom előtt. Egyszer rávette magát és konkrétan rákérdezett: ezzel kitépve az egészet belőlem, órákig zokogtam, mire nagy nehezen el tudtam neki mondani de csak nagyon rövid tőmondatokba. De megértette és órákig beszélgettünk. Ez nagyon sokat segített, sikerült túllépni valamilyen szinten és már csak egy rossz emlék amit próbálok minél mélyebbre temetni magamban, nem engedhetem meg magamnak többé, hogy emiatt ne legyek boldog.

Forrás: Thinkstock

Úgy bánik velem, mint egy királylánnyal....

Találtam egy csodálatos, megértő, figyelmes férfit aki úgy bánik velem, mint egy királylánnyal. Megkapok tőle mindent, ami ahhoz kell, hogy boldog és teljes életet éljek minden szempontból, szexuálisan is teljesen rendben vagyok, de nagyon sok szenvedés és átsírt éjszaka után jutottam el idáig. Ezt senki nem érdemli meg, akár mennyire hivalkodó is a stílusa, akár mennyire tűnik érettnek, olyan testi és lelki törést okoz amit nagyon nehéz, vagy talán nem is lehet helyrehozni. Nekem szerencsém volt ész szembe tudtam szállni a helyzettel ,de kétségtelen, hogy ezt a vőlegényemnek köszönhetem. Minden erőmmel támogatom az olyan mozgalmakat amik az erőszak ellen szólnak, bármilyen jellegűről legyen is szó. Képzőművészként eszközöm is van az erőszak elleni harcban, és ezt használom is. Köszönöm, hogy végig olvasta! Kitartást és sok szerencsét a mozgalomhoz!

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!
Szexuális erőszak esetén hívható a NaNE segélyvonala is a 06-80-505-101 számon (hétköznap este 6 és 10 között), illetve a KERET koalíció is elérhető az ingyenesen hívható kék számon, a 06-40-630-006-on!
Mindhárom vonalon felkészült szakemberek fogadják a hívásokat.

Törd meg a csendet! - Taxiscsajok az éjszakábanhttp://www.life.hu/drlife/20141212-szexualis-eroszak-a-munkajukat-vegzo-noket-is-veszelyezteti.htmlA Törd meg a csendet! felhívás nyomán érkezett reagálások egy része szemrehányó és áldozathibáztató. Sokan hiszik azt, hogy az áldozatok öltözködésükkel, magaviseletükkel kihívják maguk ellen a sorsot, sőt szinte kiprovokálják azt. De valóban ez az igazság? Mit gondol erről egy olyan nő, aki éjjel-nappal az utcákat járja?Dr. Life--Törd meg a csendet - "iszonyúan szégyelltem magam, még kiabálni is féltem"http://www.life.hu/drlife/20141203-tord-meg-a-csendet-14-eves-lanyt-zaklatott.htmlA szexuális jellegű erőszakoskodás, zaklatás is kibillenthet egy fiatal lányt a lelki egyensúlyából, és átírhatja a férfiakhoz fűződő alakuló viszonyulását is. Ez történt Ritával, aki elmesélte történetét a Life.hu-nak.Dr. Life--Törd meg a csendet! - Nem mentség, hogy részeg volthttp://www.life.hu/drlife/20141201-tord-meg-a-csendet-a-nagybacsi-molesztalta.html"Szeretném én is elmondani a történetemet, hogy mások tanuljanak belőle és ne történhessen meg velük ugyanez, vagy ha mégis, merjenek lépni, beszélni a trauma után."Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.