Hova rohanj, ha szenteste lázas a gyerek?

Forrás: Thinkstock -
betegség szenteste mobilalkalmazás patika gyógyszertár kórház android ingyenes orvosi ügyelet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt a patika- és orvosiügyelet-kereső ingyenes mobilalkalmazás, amelynek segítségével könnyen megtalálhatod, hova tudsz menni baj esetén.

Az ünnepek idején nehéz tájékozódni, hogy mikor, hol, melyik gyógyszertár van nyitva, és melyik kórház tart ügyeletet. A HáziPatika.com EgészségGPS nevű ingyenes alkalmazással azonban könnyedén megtalálhatod a legközelebbi ügyeletes patikát, egészségügyi intézményt ebben az időszakban is. Az alkalmazás akkor is gyors segítségedre lehet, ha egy idegen városban kell azonnal orvosi ügyelet vagy nyitva tartó gyógyszertár.

Forrás: Thinkstock

A folyamatosan frissülő adatbázisban gyógyszertárak, kórházak és egyéb gyógykészítményt értékesítő üzletek (benzinkutak, drogériák) mellett sürgősségi fogamzásgátlási ambulanciák és gyermekorvosi ügyeletek is szerepelnek.

Az EgészségGPS Android operációs rendszerrel rendelkező okostelefonokra IDE kattintva ingyenesen letölthető.

Gyógyszertárak esetében december 24-én a szombati napra vonatkozó nyitvatartási rend lesz érvényben, de többnyire rövidített munkarendben. December 25-én és 26-án a gyógyszertárak a működési engedélyükben rögzített, munkaszüneti napra vonatkozó előírásoknak megfelelően látnak el ügyeleti, készenléti szolgálatot.
December 27-én szombaton, valamint 28-án vasárnap a szokásos rend szerint működnek azok a patikák, amelyek hétvégi napokon egyébként is nyitva tartanak, ilyenek például a bevásárlóközpontokban működők.
Az ügyeletes gyógyszertárakról az ÁNTSZ honlapján is lehet tájékozódni ITT!

Gyógyító kövek és ékszerek karácsonyrahttp://www.life.hu/drlife/20141217-gyogyito-kovek-es-ekszerek-karacsonyra-ezoterika-egeszsegugy.htmlA földkéreg természetes anyagai és a különböző ásványok gyönyörűen mutatnak a polcokon, de ékszerként is. A személyiségünkhöz illő darabok pozitív hatással lehetnek az életünkre, nemcsak lelkileg, de testileg is. Miért ne lehetne az ünnep szépséges ajándéka az egészség egyik záloga: a gyógyító kő?Dr. LifeThinkstockÁruházi életmentés: te újra tudnál éleszteni valakit egy plázában?http://www.life.hu/drlife/20141223-aruhazi-eletmentes-defibrillatorral-es-gyors-segitsegnyujtassal-ket-embert-mentettek-meg-iden.htmlMagyarországon évente mintegy 20 ezer hirtelen szívmegállás történik közterületen, utcán, vagy akár bevásárlóközpontban. Kutatások szerint az esetek mintegy 60-70 százalékát meg lehetne menteni, ha azonnal elkezdődne az újraélesztés és volna a környéken defibrillátor.Dr. Life--Kevesebb transzzsír, egészségesebb élet? Igen!http://www.life.hu/drlife/20141215-a-transzzsirt-tartalmazo-etelek-egeszsegugyi-hatasai.htmlUgyan február 18-ától már garantáltan nem lehet sok transzzsírsav az ételedben, nem árt tudnod, hogy korábban miben fordult elő ez az egészségre ártalmas anyag. Ahogy érdemes tisztában lenned azzal is, mitől kíméli meg a szervezetedet az, hogy korlátozták ezen anyag felhasználhatóságát.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.