28 éve él együtt a cukorbetegséggel Hevesi Tamás

betegség Hevesi Tamás cukorbetegség napidoktor egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Huszonnyolc évvel ezelőtt a futballpályán olyan érzés fogta el, amilyen előtte még soha: reszketést, koncentrációhiányt, kábultságot, verejtékezést érzett. Fogalma sem volt, mi lehet ennek az oka, de szerencsére a közelben lakott, így hazament és kievett a hűtőből mindent, amit csak talált. Így indult Hevesi Tamás betegségének története.

"Az egyik kollégám ezek után megkérdezte, hogy nem vagyok-e cukorbeteg. Természetesen rögtön elmentem a vizsgálatra, ahol kiderült, sajnos igaza van: ez volt ugyanis az első jele a cukorbetegségnek, az úgynevezett hipoglikémia. Ilyenkor az embernek leesik a vércukorszintje, amire azonnal gyorsan felszívódó szénhidrátot kell fogyasztani" - mesélte az énekes.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Tamás véleménye szerint ahhoz, hogy valaki együtt tudjon élni a betegséggel, nagyon fontos, hogy naponta végezzen valamilyen aktivitást. "Hiába figyel oda az inzulinpótlásra vagy az elfogyasztott ételekre, a sportnak akkor is a mindennapok részévé kell válnia" - állítja. Hogy Hevesi hogyan küzd meg és miképpen él együtt ackorbetegséggel, kiderül a Napidoktor.hu cikkéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.