tinédzser menstruáció cukor egészség lányok üdítő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azok a lányok, akik sok cukros üdítőt isznak, hamarabb kezdenek menstruálni - állapították meg a Harvard Medical School legújabb kutatásában. 

Mi történik a szervezetedben, amikor menstruálsz?

A Life.hu cikkéből IDE kattintva mindent megtudhatsz!

Több mint 5 ezer 9 és 14 év közti amerikai tinédzser adatait analizálták. Kiderült, a lányok 24 százalékkal esélyesebbek arra, hogy a következő hónapban jön meg először a menstruációjuk, ha legalább másfél adag cukros üdítőt fogyasztottak naponta, mint azok, akik hetente maximum kétszer ittak ilyesmit.

Forrás: Thinkstock

Ezek az adatok a szénsavas üdítőkre vonatkoznak, a cukorral édesített gyümölcslevekre nem. Talán azért, mert a gyümölcslevekben található természetes cukor nincs akkora hatással az inzulinszintre, és nem változtat annyit a hormonális anyagcserén, mint a cukrok, amiket a szénsavas italokhoz adnak hozzá.

Vége a fájdalomnak!

Házi praktikák, amelyekkel megelőzheted a görcsöket menstruációkor - ITT a megoldás!

Nem is beszélve az elhízásról, amelyben egyre több gyerek szenved a sok üdítő miatt...

Műteni kellett a várandós Gombos Edináthttp://www.life.hu/drlife/20150130-gombos-edinat-a-tv2-musorvezetojet-terhessege-alatt-muteni-kellett-vesekovet-tavolitottak-el.htmlA TV2 műsorvezetőjét megoperálták, mert veszélybe került a terhessége és csak így tudták elkerülni a koraszülést.Dr. Life--Dohányfüstben fuldoklik Kína - borzasztó videón egy fekete tüdőhttp://www.life.hu/drlife/20150129-a-dohanyfust-karos-hatasai.htmlKína nagy ország, és lakosainak száma több mint egymilliárd fő, vagyis az idén nyilvánosságra hozott dohányfüstös adatokat ennek fényében kell értelmezni. De a számok nem csupán számok, hanem emberéletek, amelyek füstté válnak. Dr. LifeHimbilimbi premier plánban vagy teljes elzárkózás - Ne fürödjön együtt Berki Krisztián a kislányával?http://www.life.hu/drlife/20150128-meddig-lehet-egyutt-furodni-a-kicsikkel.htmlBerki Krisztián néhány nappal ezelőtti fürdőkádas posztolása felkavarta a közvéleményt. A Life.hu is írt az esetről, és azt ígértük, szakértő segítségével járjuk körbe az intim témát.Dr. Life--Életveszélyes szupermágnesek - atyaég, hányat nyelt le a gyerek?http://www.life.hu/drlife/20150127-a-szupermagnesek-veszelyesek-a-gyerekekre.htmlA kisgyerekek nevelése, gondozása könyörtelen időszak. Nincs mese, az a jó, ha a szülőnek minimum négy keze, négy szeme és füle van, és ha lehet, egy szuperhős segítségével tud veszélyben lévő gyereke megmentésére sietni. Mert a gyerekek próbára teszi a sorsot, el- és leesnek, kóstolnak, nyelnek és félrenyelnek. Szülő legyen a talpán, aki minden veszélytől meg tudja óvni csemetéjét. Dr. Life--Női téma! Íme, a biztonságos tamponhasználat 3 aranyszabályahttp://www.life.hu/drlife/20150128-a-biztonsagos-tamponhasznalat-3-aranyszabalyat-mutatjuk-be-higienia-megfelelo-meret.htmlA tamponhasználat kapcsán a mai napig számos tévhit él a köztudatban. Most megtudhatod, hogy használd biztonságosan ezt a praktikus női segédeszközt.Dr. Life--Egészséges elhízás nem létezik - csak a rezgő háj betegít?http://www.life.hu/drlife/20150126-egeszseges-elhizas-nem-letezik.htmlOlyan kis édes, kis dundus ez a gyerek - mondják a rokonok elégedetten a picire. Annak ellenére elégedetten, hogy az egészségügy nem győzi hangsúlyozni, milyen súlyos következményei lehetnek annak, ha elhízik gyerek, ha túlsúlyos a kamasz. Mert egészséges elhízás nincs.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.