Alapozd chilire a diétád!

Forrás: Northfoto / Si Barber /eyevine -
energia életmód fogyókúra chili emésztés fűszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csodavárás, csodabogyók, csodanövények, csodamódszerek. A legújabb kutatások szerint az orrunk előtt van a hatékony diéta csodaszere: a chili.

Régóta pedzegetik az okosok, hogy a chili több egy lángoló íznél, ajkat, gyomrot maró egzotikus fűszernél. Mára bebizonyosodott, hogy a chili hatóanyaga, a kapszaicin rekord sebességűre kapcsolja az anyagcserét.

Forrás: Northfoto / Si Barber /eyevine

University of Wyoming kutatói úgy találták, hogy a kapszaicin a thermogenezisnek nevezett folyamat alatt óriási mennyiségű kalóriát képes elégetni. Ám ennél is fontosabb folyamatot indít be a szervezetbe: a "rossz" fehér zsírt, "jó" barna zsírrá alakítja.

Különösen fontos hír lehet ez mindazok számára, akik képtelenek ellenállni az édességeknek és a zsíros ételeknek, hiszen a chili akkor is segít, ha megtörik az akarat.

A szakemberek azonban arra is felhívják a figyelmet, hogy a chilire alapozott diéta mellett is fontos a mozgás és az ésszerű táplálkozás. Vagyis óriási tévedés azt gondolni, hogy az egyébként tényleg remek diétás fűszer majd "elvégzi a munkát" a rendszertelenül, rosszul táplálkozó, a mozgáshoz lusta emberek helyett.... csupán felgyorsítja a belső folyamatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.