Egyre több nőhöz juthat el az ingyenes méhnyakrák-szűrés

Forrás: Thinkstock -
védőnő nők ÁNTSZ szűrés orvos rák (betegség) levél méhnyakrák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több nőhöz juthat el az ingyenes méhnyakrák-szűrés. Az ÁNTSZ névreszóló meghívót küldött azoknak a 25-65 év közti nőknek, akik jogosultak az ingyenes vizsgálatra, és lakóhelyükön elérhető a védőnői vizsgálat. 

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal 2013-ban kezdeményezte, hogy védőnők segítségével egyre több nő vegyen részt a vizsgálaton, ami sok esetben életet menthet. Miután részt vettek egy képzésen, a védőnők önállóan elvégezhetik a szűrővizsgálatot a védőnői tanácsadókban, így azok a nők könnyebben eljuthatnak a szűrésre, akiknek korábban messze kellett utazni ezért.

Forrás: Thinkstock

Először az ötezer főnél kisebb településeken dolgozók jelentkezését várják a hamarosan 154 védőnővel bővülő program vizsgálataira. Februártól már 344 védőnőnél kérhető a szolgáltatás - írja az MTI.

A beavatkozás fájdalommentes és gyors.

Védekezz a méhnyakrák ellen!

Te tudod, hogy kerüld el a gyilkos kórt? Elkerülhető a méhnyakrák, de tenned is kell ezért. Tudj meg mindent a méhnyakrákról, és védd meg az egészséged!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.