Négy tányér spagetti? Egy guriga sajt? Mindez éjszaka? - Ritka betegségtől hízott meg az egyetemista lány

Forrás: Facebook/Kate Archibald -
alvajárás Kate Archibald hízás evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A huszonéves diáklány, Kate Archibald a tanulmányaival járó stresszre fogta tetemes súlygyarapodását, de kiderült, egészen más áll a pluszkilók hátterében.

"Miután bekerültem az egyetemre, néhány hónap alatt három ruhaméretet híztam" - mesélte a metro.co.uk portálnak az aberdeeni egyetemista lány, aki bevallotta, nagyon meglepődött, mert soha nem volt hízékony alkat. Hogy megállítsa a súlygyarapodást kemény edzésbe fogott és diétázni kezdett, de ahelyett, hogy fogyott volna, még többet hízott.

A rejtélyre a lakótársai segítségével derült fény, akik többször is jelezték neki, hogy eltűntek a hűtőből az ételeik. Kate persze tagadta, hogy ő járt volna rá a finom falatokra, ugyanis nem emlékezett a történtekre.

Forrás: Facebook/Kate Archibald

"Egyik reggel azonban arra ébredtem, hogy egy halom csokipapír vesz körbe" - mesélte Kate, aki ezen a ponton elkezdett hinni szobatársainak, akiket meg is kért, hogy figyeljék, mit csinál éjjel. Amit láttak, az azonban döbbenetes volt: "Először nem akartam hinni nekik, annyira valószerűtlen volt az egész. Azt mondták, álmomban mászkálok. Hogy elmegyek a hűtőig, kipalok belőle egy csomó ételt, majd visszamegyek az ágyamhoz, ahol az egészet felfalom". Volt, hogy Kate egy egész guriga sajtot megevett, de olyan is előfordult, hogy 4 tányér spagettit tüntetett el pillanatok alatt.

Kate ezt követően orvoshoz fordult, aki megállapította, hogy ritka betegségben szenved: nemcsak alvajáró, de álmában eszik is. Állítólag egy, a hiperaktivitására kapott gyógyszer okozta a betegségét. Az orvos ennek elhagyására biztatta, valamint arra, hogy nappal egyen rendesen, éjszakára pedig zárja be az ajtaját.

Ezt ne csináld! 5 igazán veszélyes étkezési szokás

Bár Kate beteg volt, mi egészségesek is elkövetünk néhány olyan kajabűnt, amelyekkel villámgyorsan hatalmasra hizlalhatjuk magunkat. Ugyanis még a legkiegyensúlyozottabban táplálkozók sincsenek biztonságban, hiszen a problémás étkezési szokások többnyire észrevétlenül lopakodnak be az életünkbe, később pedig állandósulnak. Hogy mire figyelj oda, azt a Life.hu ebben a cikkben szedte össze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.