Teremts szívvédő környezetet a konyhától a hálószobáig!

szívderítő környezet hálószoba konyha lakás szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Munkahelyet talán még nem váltunk azért, hogy a szívünkre vigyázzunk, de otthon, ahol mi vagyunk a főnökök, alakíthatunk ki olyan körülményeket, melyekkel védhetjük szívünk egészségét.

Vajon hogyan segíthetjük elő, hogy az a környezet, ahol a mindennapjainkat töltjük, támogassa az egészséges életmódot és a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését?

Forrás: Thinkstock

Otthon a családunk, a munkahelyünkön az ottani közösség összefogásával érdemes olyan apróbb-nagyobb változásokat bevezetni, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a szív- és érrendszeri problémák, valamint más betegségek minél kevesebb kockázatával kelljen számolnunk.

Az otthonunk „megreformálása" a legkönnyebb eset, hiszen a bevezethető változások egy része valószínűleg a család tetszésével is találkozni fog. Más részüket érdemes fokozatosan bevezetni, hogy mindenkinek legyen ideje hozzászokni – az eredmény azonban idővel magáért beszél majd. Hogy pontosan mit kell tenned, kiderül a Szívderítő.hu oldaláról.

Súlyos balesetet szenvedett Varnus Xavérhttp://www.life.hu/drlife/20150225-varnus-xaver-ket-csigolyaja-egybecsuszott-az-egyik-pedgi-eltorott.htmlVarnus Xavér két csigolyája egybecsúszott, az egyik pedig eltörött, amikor a minap több métert zuhant egy orgonáról. A híres zenészt egy falusi pap barátja kérte meg, hogy hangolja fel 200 éves orgonáját, akkor történt a baleset.Dr. Life--Évente tízezer végtagot amputálnak Magyarországon: kiderült, miérthttp://www.life.hu/drlife/20150220-szivderito-kezeles-nelkul-halalos-lehet-az-erszukulet.htmlHa most magunk elé képzelnénk az alábbi "adatot", vélhetőleg rosszul lennénk: évente körülbelül tízezer végtagot amputálnak Magyarországon, hétezret kifejezetten amiatt, mert az érszűkület miatt menthetetlenné válik.Dr. LifeThinkstockAki előtt a szemműtét után nyílt ki a világ: Megszólalt a Children of Distance zenészehttp://www.life.hu/drlife/20150220-napidoktor-a-children-of-distance-tagja-horus-szemmutetje-utan-kinyilt-szamara-a-vilag.htmlHorus, a Children of Distance tagja éveken át küzdött a szemüveggel. Egy világ omlott össze benne, mikor kiderült, örökre hordania kell. 26 évesen aztán rászánta magát egy lézeres szemműtétre, azóta pedig tisztán látja a világot.Dr. Life--Idegblokkolással a kövérség ellen? Igen!http://www.life.hu/drlife/20150220-szivderito-idegblokkolassal-legyozheto-a-koverseg-es-a-tulsuly.htmlAmerikai kutatók egy új tanulmányban azt vizsgálták, vajon a bolygóideg blokkolása eredményezhet-e extrém túlsúly esetében viszonylag gyors súlyvesztést - ami pedig jelentősen csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.Dr. LifeThinkstock"Hiszek az öngyógyításban!" - Elszakadt külső bokaszalagját is rendbe hozta Müller Attilahttp://www.life.hu/drlife/20150214-napidoktor-muller-attila-az-ongyogyitasban-hisz.html"Nagyon rosszcsont gyerek voltam, úgyhogy már kiskoromban is rengeteg balesetet szenvedtem, estem-keltem, de én már ekkor is azt tanultam, hogy nem kell megijedni a kisebb sérülésektől" - így kezdte a történetét Attila.Dr. LifeFotó: Hámori Zsófia/Life.huSegítség, el vagyok hízva... Hogyan élhetek együtt ezzel?http://www.life.hu/drlife/20150214-szivderito-az-elhizasrol-orvosszemmel-a-tulsuly-magyarorszagon-is-komoly-problema.htmlAz elhízás a XXI. század orvoslásának egyik legnagyobb kihívásai közé tartozik. Az elhízottak száma 1980 óta megháromszorozódott a világon, és a drámai növekedés - úgy tűnik - továbbra sem áll meg: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése 2015-ben már 2,3 milliárd túlsúlyos és 700 millió elhízott emberrel számol.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.