Debreczeni Zita súlyos vashiányban szenved: Tízszer kapott vasinjekciót

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu -
betegség injekció injekciós tű vashiány napidoktor egészség Debreczeni Zita
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Debreczeni Zita súlyos vashiányban szenvedett, ami egy vérvételen derült ki.

"Elmentem egy vérvizsgálatra, ahol mindent megnéztek. Itt derült ki, hogy nagyon alacsony a Hemoglobin szint a véremben, vagyis nagyon vashiányos vagyok. Kaptam gyógyszereket, de annyira alacsony volt az érték, hogy nem lehetett gyorsan helyreállítani, így vas tartalmú injekcióval kellett kezelni" - meséli történetét Zita, aki tíz alkalommal kapott ilyen injekciót, és most fog visszamenni kontrollra, ahol kiderül, hogy a vére megtartja-e a vasat, vagy más módszert kell találni.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

"Már gyerekkorom óta fennállt ez a probléma" - nyilatkozta Debreczeni Zita a Napidokor.hu oldalnak, majd hozzátette: "Általában azt mondják, hogy a vékony lányok gyakran vashiányosak. Egyébként nem volt semmilyen tünete, pedig az orvos azt mondta, hogy fáradékonynak kellene lennem, de én ebből semmit sem éreztem. Ha ilyen voltam fáradékonyként, milyen lesz, amikor nem leszek az?" - tette fel nevetve a kérdést Zita.

Teremts szívvédő környezetet a konyhától a hálószobáig!http://www.life.hu/drlife/20150227-szivderito-teremts-szivvedo-kornyezetet-a-konyhatol-a-haloszobaig.htmlMunkahelyet talán még nem váltunk azért, hogy a szívünkre vigyázzunk, de otthon, ahol mi vagyunk a főnökök, alakíthatunk ki olyan körülményeket, melyekkel védhetjük szívünk egészségét.Dr. LifeThinkstockLehet, hogy gyógyítható lesz a leghalálosabb rákfajtahttp://www.life.hu/drlife/20150227-platina-terapiaval-kezelheto-lehet-a-hasnyalmirigyrak.htmlKivételes eredményeket értek el tudósok platina alapú terápiával a leghalálosabb rákfajta kezelésében. Jelenleg a hasnyálmirigyrákkal küzdő betegek mindössze egy százaléka éli túl a betegséget, a kutatás eredményeként megnőhet ez a szám. Dr. LifeThinkstockEzért szokj le a nyalókárólhttp://www.life.hu/drlife/20150226-a-cukor-mint-drog.htmlÉdesség utáni kínzó sóvárgásunk éppen olyan, mint a drogfüggők szer utáni vágya. A cukrot drogként emlegetni ugyan szélsőségesnek tűnhet, de a tudósok azt állítják, a cukor a legelső - és tulajdonképpen a legszélesebb körben elterjedt - drog.Dr. LifeThinkstockKétséges, mikor tud újra versenyezni Fernando Alonsohttp://www.life.hu/drlife/20150227-fernando-alonso-nem-biztos-hogy-ott-tud-lenni-a-marciusban-kezdodo-ausztral-nagydijon.htmlBár Fernando Alonsót szerdán engedték haza a kórházból, arra egyelőre nincs konkrét válasz, hogy a balesetet szenvedett Forma-1-es pilóta ott tud-e lenni a márciusban kezdődő Ausztrál Nagydíjon.Dr. Life--Kórházba került Demi Lovato, az X-Factor zsűritagjahttp://www.life.hu/drlife/20150226-korhazba-kerult-demi-lovato-az-x-factor-zsuritagja.htmlLégzési problémák miatt kórházba vitték a tehetségkutató zsűritagját. Dr. Life--Három tabletta, amit eldobhatsz, ha szexelszhttp://www.life.hu/drlife/20150225-erre-hat-a-szex-ezeknel-segit.htmlMielőtt kidobnád a gyógyszeres dobozod, azért fontos elmondanunk, hogy ez a cikk a megelőzésről szól, vagyis az orvosod által felírt és az egészséged szempontjából nélkülözhetetlen gyógyszert ki ne kukázd miattunk. Ám tény, hogy nagyon sok betegség megelőzhető, vagy panaszok enyhíthetők csupán a szex segítségével.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.