Tilos lesz rágyújtani az autóban, ha gyerek is utazik benne

Forrás: Thinkstock -
betegség Anglia szívderítő egészség dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Október 1-jétől törvény fogja tiltani Angliában az autósok számára, hogy rágyújtsanak a volán mögött, ha gyerek is ül a járműben.

A szerdán elfogadott jogszabály célja, hogy megóvja a 18 éven aluliakat a passzív dohányzás ártalmaitól. Walesben már életbe léptettek hasonló korlátozást és Skócia is fontolgatja a lépést. A törvénysértésen kapott brit autósokat akár 50 fontra is büntethetik. A korlátozás nem fog vonatkozni azokra, akik egyedül utaznak, vagy lehajtott tetejű autót vezetnek - írja a BBC-re hivatkozva az MTI.

Forrás: Thinkstock

A British Lung Foundation jótékonysági szervezet adatai szerint hetente több mint 430 ezer gyermek van kitéve másodlagos dohányfüstnek az autókban. Közegészségügyi szakértők szerint a passzív dohányzás a gyermekeknél növelheti az asztma, az agyhártyagyulladás és a bölcsőhalál kockázatát.

Az autóban való dohányzás korlátozását sokan támogatják, néhányan azonban szükségtelen beavatkozásnak tekintik. Jane Ellison közegészségügyi miniszter szerint hárommillió gyerek van kitéve a környezeti dohányfüst ártalmainak az autókban. Mint fogalmazott, a fiatalok közül sokan kínosnak érzik, vagy félnek megkérni a felnőtteket arra, hogy hagyják abba a dohányzást, a szabályozások éppen ezért jelentenek fontos lépést a gyermekek megóvása felé.

Hogy miképpen vihető végig egy ilyen jogszabály, és mivel védekeznek a dohányosok, kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Teremts szívvédő környezetet a konyhától a hálószobáig!http://www.life.hu/drlife/20150227-szivderito-teremts-szivvedo-kornyezetet-a-konyhatol-a-haloszobaig.htmlMunkahelyet talán még nem váltunk azért, hogy a szívünkre vigyázzunk, de otthon, ahol mi vagyunk a főnökök, alakíthatunk ki olyan körülményeket, melyekkel védhetjük szívünk egészségét.Dr. LifeThinkstockLehet, hogy gyógyítható lesz a leghalálosabb rákfajtahttp://www.life.hu/drlife/20150227-platina-terapiaval-kezelheto-lehet-a-hasnyalmirigyrak.htmlKivételes eredményeket értek el tudósok platina alapú terápiával a leghalálosabb rákfajta kezelésében. Jelenleg a hasnyálmirigyrákkal küzdő betegek mindössze egy százaléka éli túl a betegséget, a kutatás eredményeként megnőhet ez a szám. Dr. LifeThinkstockEzért szokj le a nyalókárólhttp://www.life.hu/drlife/20150226-a-cukor-mint-drog.htmlÉdesség utáni kínzó sóvárgásunk éppen olyan, mint a drogfüggők szer utáni vágya. A cukrot drogként emlegetni ugyan szélsőségesnek tűnhet, de a tudósok azt állítják, a cukor a legelső - és tulajdonképpen a legszélesebb körben elterjedt - drog.Dr. LifeThinkstockKétséges, mikor tud újra versenyezni Fernando Alonsohttp://www.life.hu/drlife/20150227-fernando-alonso-nem-biztos-hogy-ott-tud-lenni-a-marciusban-kezdodo-ausztral-nagydijon.htmlBár Fernando Alonsót szerdán engedték haza a kórházból, arra egyelőre nincs konkrét válasz, hogy a balesetet szenvedett Forma-1-es pilóta ott tud-e lenni a márciusban kezdődő Ausztrál Nagydíjon.Dr. Life--Három tabletta, amit eldobhatsz, ha szexelszhttp://www.life.hu/drlife/20150225-erre-hat-a-szex-ezeknel-segit.htmlMielőtt kidobnád a gyógyszeres dobozod, azért fontos elmondanunk, hogy ez a cikk a megelőzésről szól, vagyis az orvosod által felírt és az egészséged szempontjából nélkülözhetetlen gyógyszert ki ne kukázd miattunk. Ám tény, hogy nagyon sok betegség megelőzhető, vagy panaszok enyhíthetők csupán a szex segítségével.Dr. LifeThinkstockVajon mi a közös Andróban, Metzer Vikiben, Marosi Ádámban és Mike Róbertben?http://www.life.hu/drlife/hirdetes/20150226-vajon-mi-a-kozos-androban-metzer-vikiben-marosi-adamban-es-mike-robertben.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.